Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ζητούμενο η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ζητούμενο η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς
Η ομαλή λειτουργία της αγοράς και της καλύτερης τροφοδοσίας της, ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο... πρόεδρος και ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, σε συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Κατερίνης, Μίλτο Σπυριδόπουλο. Οι κύριοι Ρέχας και Πάπας, έθεσαν το ζήτημα της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης μας, την ελεγχόμενη στάθμευση ως μέτρο επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθώς και τη διαμόρφωση επιπλέον ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης για την διευκόλυνση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους προκείμενους δρόμους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, αντιτίθεται στην χορήγηση κάρτας εισόδου στους επιχειρηματίες του πεζοδρόμου, πάνω στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, αλλά αυτή να είναι απλά ονομαστική.
Επίσης, εκτός από το ήδη καθορισμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στους κεντρικούς πεζοδρόμους, ζητά να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στα εμπορικά καταστήματα και τις ώρες από τις 15.00 έως τις 24.00 και μόνο για 30 λεπτά για τις ημέρες Δευτέρα–Τετάρτη και Σάββατο κατά τις οποίες η κεντρική αγορά είναι κλειστή. «Ο κύριος λόγος είναι το γεγονός ότι πολλοί έμποροι τις ημέρες αυτές μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφουν με εμπορεύματα τα οποία πρέπει να ξεφορτώσουν στα καταστήματά τους και δεν μπορεί να οριστεί συγκεκριμένο ωράριο γι’ αυτούς παρά μόνο ο χρόνος παραμονής τους στον πεζόδρομο», αναφέρεται σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τον αντιδήμαρχο.
emporikos_syllogos_2Επιπλέον ζήτησαν η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον πεζόδρομο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 το πρωί και σε καμιά περίπτωση να μη γίνεται το χρονικό διάστημα (9-10:30 πμ) που είναι για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων.
Μεταξύ άλλων, πρότειναν την τοποθέτηση επιπλέον μπαρών σε ορισμένα σημεία όπως στο σιντριβάνι, στη Γ. Ολυμπίου, στη Σολωμού και στην Αγίας Λαύρας για την καλύτερη και αμεσότερη πρόσβαση των επαγγελματιών στις επιχειρήσεις τους.
Τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, έθεσαν και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας ότι χρήζει άμεσης παρέμβασης. «Η ελεγχόμενη στάθμευση, που προτίθεται να εφαρμοστεί από το Δήμο Κατερίνης ως μέτρο επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος, πιστεύουμε ότι δεν θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο αλλά σε τρόπο που να ικανοποιεί τις ανάγκες επιχειρηματιών και καταναλωτών», είπε ο κ. Ρέχας, σημειώνοντας πως από  την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, ζητείται να υλοποιηθεί το μέτρο λαμβάνοντας υπόψη βασικές παραμέτρους της λειτουργίας του εμπορίου στο κέντρο της πόλης ώστε να μην πληγούν οι επιχειρήσεις και η κεντρική αγορά. «Για το σκοπό δε αυτό θεωρούμε ότι  αναγκαία κρίνεται η εκπόνηση μελέτης για την οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού, καθώς επίσης και η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στην αρμόδια επιτροπή», συμπλήρωσε.
Όπως τόνισε ο κ. Ρέχας, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της οποιαδήποτε πρότασης,  είναι η καθημερινή παρουσία των Δημοτικών Αστυνόμων σε όλη την πόλη, διενεργώντας ελέγχους και επιβάλλοντας πρόστιμα για τις αυθαίρετες καταλήψεις, το παραεμπόριο, την παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και την παράνομη διέλευση οχημάτων στους πεζόδρομους.
Από τη συνάντηση πάντως αυτό που διαφάνηκε, είναι η διάθεση συνεργασίας των δύο πλευρών για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες της πόλης μας, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση προς διευθέτηση όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
(Πολιτεία )

Δεν υπάρχουν σχόλια: