Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γιατί όχι στο Μαξίμου ή το Προεδρικό;

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Είπαμε. Εδώ είναι ο τόπος της υπερβολής, του τσαμπουκά και του ετσιθελισμού. Μια ακόμη απόδειξη αυτής της αλήθειας είναι τα όσα κωμικοτραγικά παρακολουθούμε με την κατάληψη του μόλις ανακαινισθέντος κτιρίου της Νομικής Σχολής στη ..Σόλωνος.
Αυτό το κτίριο το είχαν καταντήσει αχούρι, να ντρέπεσαι να το βλέπεις, διάφορες αριστερίστικες οργανώσεις. Και ξοδεύτηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων για να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο. Οπότε κάποιοι έξυπνοι βρήκαν πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να το μετατρέψουν σε ...χάνι.

Η ιδέα δεν ήταν των λαθρομεταναστών. Αλλά της φοιτητικής παράταξης που ανήκει μεν στον επίσημο "ΣΥΡΙΖΑ" του κ. Τσίπρα, αλλά καθοδηγείται από πιο "επαναστατημένα" νιάτα που θέλγονται από τις διδασκαλίες του κ. Αλαβάνου. Και τώρα καμαρώνουν για το επίτευγμα τους. Και αφού τους αποδοκιμάζει ακόμη και το ΚΚΕ, αισθάνονται ότι έχουν φτάσει στο ζενίθ της επαναστατικής γυμναστικής.

Αν αυτά που παρακολουθούμε δεν είναι ένα επικίνδυνο αμάλγαμα πολιτικής αγυρτείας, ανευθυνότητας, ασυνειδησίας, αλλά και χυδαίας εκμετάλλευσης του προβλήματος των λαθρομεταναστών, που τους ξεσήκωσαν από την Κρήτη και τους μετέφεραν στην Αθήνα, με πλήρη κομματική καθοδήγηση, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

Και βέβαια, αυτοί που υποτίθεται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, μετά τα συνήθη ξενύχτια στα μπαράκια των Εξαρχείων, επειδή τους πνίγει ο πόνος για την μοίρα των λαθρομεταναστών, δεν διανοήθηκαν να τους φιλοξενήσουν στα γραφεία του κόμματος τους στην Κουμουνδούρου. Τους στοίβαξαν και τους προσφέρουν σε κοινή θέα στη Νομική. Καταργώντας, για μια ακόμη φορά το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αλλά τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το "αντάρτικο" των "ροζ επαναστατών" ή το παίγνιο αντισφαίρισης που παρακολουθούμε να εξελίσσεται, μεταξύ πανεπιστημιακών αρχών και "κράτους" -ο θεός να το κάνει- για το ποιος έχει ευθύνη για την περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ποιος πρέπει να δώσει μια λύση σε αυτή την αθλιότητα, εφαρμόζοντας το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας;

Άντε, με το καλό να τους δούμε να μεταφέρουν την επόμενη αγέλη λαθρομεταναστών, να καταλαμβάνουν το Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, ή το κτίριο του κοινοβουλίου.

 
-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: