Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν θ' ασκήσουμε βία, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς" "Θα τηρηθούν οι διαδικασίες"

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 Ελλάδα
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με υπουργούς και συνεργάτες του, χθες το μεσημέρι, για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν... ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα και η συνεργάτης του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Πελεγρίνης: "Να βρεθεί λύση"
Μετά τη σύσκεψη, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές, προκειμένου να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις λύσεις που προτείνονται.
Μετά τη συνάντηση, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ανέφερε ότι αγωνίζονται όλοι προκειμένου "να βρεθεί λύση" στο θέμα των μεταναστών που έχουν εισβάλλει στη Νομική σχολή.
Δέσμευση των υπαλλήλων στις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, γίνεται γνωστό ότι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στις Περιφέρειες για την κάλυψη των αναγκών των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, υποχρεούνται να παραμείνουν στις ανωτέρω υπηρεσίες τουλάχιστον για μία πενταετία.
Επίσης, σημειώνεται ότι η ίδια δέσμευση αφορά και τους υπαλλήλους, οι οποίοι μετατάχθηκαν στις κρατικές Περιφέρειες του ν. 2503/1997 σύμφωνα με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 18 παρ.8.β του ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α΄138/9.8.2010).
Επισημαίνεται δε ότι στους οργανισμούς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν προβλεφθεί οι θέσεις των υπαλλήλων αυτών και ως εκ τούτου και σε αυτή την περίπτωση η τοποθέτησή τους θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όπου υποχρεούνται να υπηρετήσουν για τουλάχιστον πέντε έτη.

-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: