Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

gounari_1
Λάβαμε από αναγνώστη της εφημερίδας το εξής μήνυμα το οποίο συνοδεύονταν και από φωτογραφικό υλικό:
«Οδός Δημητρίου Γούναρη, Τρίτη ...25/01/2011 ώρα 20:00.
Πάλι καλά που διαπλατύνθηκαν τα πεζοδρόμια (=στένεψε ο δρόμος) και μπορούμε να... αράζουμε τα αυτοκίνητα στους όμορφους κυβόλιθους...το κακό ξεκινάει από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και φτάνει μέχρι τη γωνία με την Προύσσης καθώς και το αδιέξοδο προς τη Μ. Αλεξάνδρου. Οι φωτογραφίες είναι μόνο εκεί όπου έγιναν τα πεζοδρομία (πχ από το αδιέξοδο δεν έβγαλα, και πριν ήταν χάλια και τώρα είναι χαλιά).

gounari_2Όμως η Δ. Γούναρη διέθετε πεζοδρόμιο από την αριστερή πλευρά, πλάτους περίπου 1,2 μ. που τώρα έχει φαρδύνει τόσο ώστε να καταργούνται όλες οι θέσεις στάθμευσης προς την πλευρά αυτή. Το ίδιο και στην Προύσσης. Πρόκειται για δρόμους που βρίσκονται ακριβώς στο όριο που ξεκινά ο πεζόδρομος και η αγορά και πολλοί σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στις ώρες λειτουργίας καταστημάτων. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν επαρκούσαν ούτε πριν αυτές οι θέσεις ούτε καν για τους μόνιμους κατοίκους...
Μήπως να κάνει ο δήμος διαπλάτυνση πεζοδρομίων και στην Υψηλάντου; στην Ξηρομερίτου; στη Σκρα; στην Τσακάλωφ;
Ήταν πια τόσο απαραίτητη αυτή η επέμβαση στο αστικό τοπίο;»

gounari_3Προφανώς αγαπητέ αναγνώστη, το ερώτημα για το αν ήταν απαραίτητη η συγκεκριμένη επέμβαση στο αστικό τοπίο, δεν το απευθύνεις σε μας, οπότε δεν θα μπούμε και στον κόπο να σου απαντήσουμε (αλλά και μην περιμένεις και από κανέναν απάντηση).
Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα τις φωτογραφίες και τις επισημάνσεις σου, διότι νόμιζα ότι μόνο εμένα ενοχλούν τα σταθμευμένα οχήματα στα πεζοδρόμια. Τελικά πρέπει να είμαστε πολλοί (οι «ανάποδοι»), αλλά σκόρπιοι.
Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στην πόλη, κατά την ταπεινή μου άποψη (η οποία προφανώς δεν είναι και τόσο αντικειμενική ως «ποδηλάτη», αλλά και ως λάτρη της ασφαλούς «πεζοπορείας»). Δεν μπορώ να υποθέσω τους gounari_4λόγους που μια δημοτική αρχή αφήνει στην απαξίωση ένα τόσο σημαντικό έργο, πέρα από το ότι η συγκεκριμένη τακτική ενισχύει την αίσθησή μου ότι τα έργα δεν γίνονται γιατί είναι απαραίτητα, αλλά απλά για να γίνουν, δημιουργώντας έναν «κύκλο εργασιών».
Δεν είμαι πεπεισμένος αν θέλει (γιατί μπορεί, αν το θελήσει) να αποδώσει ο Δήμος τα πεζοδρόμια στους πεζούς. Σ’ αυτήν την πόλη δεν κινούνται μόνο δημοσιογράφοι. Κινούνται δικηγόροι, επιχειρηματίες, φορείς, εισαγγελείς και ούτω καθ’ εξής.
Εμείς απλά μεταφέρουμε την αγωνία σου (η οποία είναι κοινή) και από εκεί και πέρα μην τρέφεις αυταπάτες. Εδώ, επτά μήνες δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη για το ποιος εγκατέστησε παρανόμως κεραία κινητής τηλεφωνίας μέσα σε χώρο του Δήμου (γήπεδο Πιερικού), με τα γνωστά αποτελέσματα!



2
Στο πλαίσιο της 5μηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την νέα βάρδια της εργατικής τάξης η νεολαία του ΚΚΕ ξεκινήσει ήδη μια σειρά εκδηλώσεων και περιοδειών σε χώρους που ζει και δουλεύει η εργαζόμενη νεολαία. Χθες έγινε μια σειρά περιοδειών στο ΙΕΚ, στον ΟΑΕΔ, στο νυχτερινό ΕΠΑΛ, στον συνεταιρισμό ξυλουργών, και σε άλλους χώρους.
Πριν την περιοδεία, στα γραφεία της Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, το μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ Θανάσης Χάστας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και όπου κάλεσε τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους των σχολών μαθητείας «να μπουν μπροστά γιατί με τον λαό στην γωνία, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε μια άσπρη μέρα. Να το πάρουν απόφαση μια ώρα αρχύτερα να κάνουν πέρα αναστολές, φοβίες και να μπουν αποφασιστικά στην μάχη ενάντια σε αυτήν την πολιτική», είπε.
«Υπάρχει δυνατότητα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, και πλουτοπαραγωγικές πηγές, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.τ.λ.. Υπάρχουν πλούσια στη χώρα μας, δυνατότητα ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής, υπάρχει έμπειρο πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, απλά το ζήτημα είναι να επιβάλλει ο λαός την δικιά του εξουσία», κατέληξε ο κ. Χάστας
-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: