Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 - Πολιτεία  
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
mpolaris
«Αν είχα χρόνο, θα κέρδιζα», είπε ο Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε προχθές στη Θεσσαλονίκη.
Αλλά δεν είχε. Δεν του τον έδωσε το ..
κόμμα του, δηλαδή. Γιατί ο ίδιος, έτσι κι αλλιώς, ως ΥΦΟΙΑΝ, δεν είχε και τίποτε το σοβαρό και χρονοβόρο να τον απασχολεί. Είχε μπόλικο χρόνο ελεύθερο.
Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, του ΄λαχε να ‘χει και απέναντί του, αντίπαλο στις περιφερειακές εκλογές, έναν ογκόλιθο της πολιτικής, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Παρεμπιπτόντως, όσοι πιστοί, να ακούσετε τον κ. Μπόλαρη, αλλά και τον δικό μας Γρηγόρη Παπαχρήστο, προσέλθετε σήμερα, στη 1.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Πιερίας, όπου θα δώσουν συνέντευξη τύπου.


papakonstantinouΠεριχαρής ο υπουργός Οικονομικών μετά την κατάρτιση του σχεδίου του νέου προϋπολογισμού.
Ο οποίος (προϋπολογισμός) προβλέπει ότι το 2011 θα αγοράζουμε ακριβότερα τα τρόφιμα, θα πληρώνουμε μεγαλύτερους λογαριασμούς ρεύματος και νερού και το πετρέλαιο θέρμανσης θα μας κοστίζει κοντά 1,3 ευρώ το λίτρο, αντί για 0,70 που (ΘΑ) το πληρώνουμε σήμερα.
Επίσης, επειδή με τα βιβλία και τις εφημερίδες (την ανάγνωση εν γένει) δεν είχαμε και δεν έχουμε καλές σχέσεις, προβλέπει να ακριβύνουν λίγο περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς, χόμπι για χασομέρηδες είναι το διάβασμα και χάνουν και τον Πρετεντέρη που τα κάνει όλα λιανά κι ετοιμοπαράδοτα (να μη χαλάμε τζάμπα τη δική μας φαιά ουσία).
Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους, επιτέλους θα εξισωθούν με αυτούς του ιδιωτικού τομέα (όσους απόμειναν με κανονική δουλειά) για να πεινάνε όλοι μαζί και να υπάρχει αλληλεγγύη.
Οι συνταξιούχοι καλά θα κάνουν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη αναχώρηση, γιατί κατά πως λέει κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αντιπαραγωγικούς ανθρώπους γιατί, παρακαλώ, να τους ταΐζουμε και να τους περιθάλπουμε.
Άνεργοι, συμβασιούχοι και εργασιακά ευέλικτοι, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούν να επιβιώσουν, οπότε .. διαβατήρια κι όξω από δω.



Μόνο γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα θα χορηγούνται πλέον στους απόρους και στους ανασφάλιστους, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για «την πάταξη των κυκλωμάτων στον χώρο του φαρμάκου και την εξοικονόμηση πόρων».
Ήδη έχει δοθεί εντολή στους διοικητές των νοσοκομείων να προωθήσουν τη χρήση γενόσημων φαρμάκων στις κλινικές σε ποσοστό 30% για όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Οι οποίοι, εδώ που τα λέμε και τελείως άποροι να μην είναι, σίγουρα δεν στέκονται καλά οικονομικώς, αλλιώς θα πηγαίνανε σε ιδιωτικές κλινικές.
Πάντως, όπως γράφει το ΒΗΜΑ, δεν έγινε και τίποτα. Τα αντίγραφα, λέει, είναι το ίδιο ασφαλή με τα πρωτότυπα. Απλά τα δεύτερα είναι επώνυμα, σαν να λέμε, από μπουτίκ, ενώ τα αντίγραφα από φτηνομάγαζα κινέζων.
Τώρα, αν τα τελευταία, σκάσουν στα μούτρα σου, όπως κάποιες φτηνιάρικες ηλεκτρονικές συσκευές, ε, τι να κάνουμε. Ας πρόσεχες, να μη γίνεις φτωχός.

1
Η Νομαρχιακή Αυτδιοίκηση Κατερίνης εκτελεί τις εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης του Χατζόγλειου Σχολείου, σύμφωνα με την σχετική πινακίδα που υπάρχει στην πρόσοψη του κτιρίου.
Και βέβαια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κατερίνης δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει «Νομός Κατερίνης», τουλάχιστον στην Ελλάδα…
Προφανώς ο υπάλληλος που επιμελήθηκε της πινακίδας, είναι από αυτούς που νομίζουν ότι το Καρπενήσι είναι… νησί!

Για 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που θα «γλιτώσει» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δημιουργήθηκε όλο το πρόβλημα στο Αθλητικό Σχολείο Κατερίνης…
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους γονείς λένε ότι θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού «κόβονται» τα αθλητικά τμήματα τα οποία απαιτούν μεταφορά των μαθητών.
Για πρόκληση κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία σε ανακοίνωσή της για το θέμα τονίζει πως «το Υπουργείο απαιτεί από τους μαθητές ή να ξανασκεφτούν την επιλογή να φοιτήσουν σε αθλητικό σχολείο ή να... αγγαρευτούν οι γονείς τους, με σημαντική οικονομική -και όχι μόνο– επιβάρυνσή».
Πάντως, ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, ξεκίνησε αγώνα δρόμου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα ακόμη κι αν για αυτό απαιτείται μια μικρή, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για αυτούς.
Άντε άλλα 14.295.000 ευρώ και τον έπιασε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος η κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: