Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

σωτηρία ή φαυλότητα - Μήνυμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο - Την εκτίμηση ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Την εκτίμηση ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2012 η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη και το 2013 θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ..οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της εξάρτηση. «Ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς και η χώρα πρέπει να κερδίζει καθημερινές μάχες. Ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, καθώς η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εκκαθαρίζει ακόμα σοβαρά προβλήματα του παρελθόντος» συνέχισε. Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου μήνα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν είναι μικροπολιτικές εκλογές ούτε ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν κάποιοι, αλλά είναι μια ευκαιρία και μια μεγάλη δυνατότητα αλλαγής για τη χώρα. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με τις επιλογές της προσπαθεί να υποτιμήσει τους πολίτες και ειδικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει να σβήσει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι ο ελληνισμός περνά τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
«Το δίλημμα των εκλογών για τη χώρα είναι αν θα συνεχιστεί το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσής της ή αν θα πάμε στην παρακμή της φαυλότητας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της πελατειακής σπατάλης.
» Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες και συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο και στρατηγική.»
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ και του σχηματισμού της πρώτης κυβέρνησης από το Κίνημα το 1981. Ήταν, τόνισε, μια μεγάλη αλλαγή που σηματοδοτούσε τον αγώνα να φύγουμε από την εξάρτηση η οποία είχε επιβληθεί μέσω της δικτατορίας. Και σήμερα πρόσθεσε, βρισκόμαστε σε επιτήρηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι μας έφερε δύο φορές σε επιτήρηση και σήμερα, όπως ανέφερε, δίνουμε τον αγώνα όχι απλά για να ξεφύγουμε από τη σημερινή επιτήρηση αλλά και για να διαμορφώσουμε μια χώρα που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: