Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης" τόνισε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο Ο συναγερμός δεν έχει λήξει

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
"Το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, ώστε το 2012 η Ελλάδα να επανέλθει στην ανάπτυξη και το 2013 να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο υπουργικό ..συμβούλιο.
Ωστόσο, επισήμανε ότι ο δρόμος αυτός θα είναι μακρύς και η χώρα πρέπει να κερδίζει, όπως είπε, καθημερινές μάχες. Ο συναγερμός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει λήξει ακόμα καθώς η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εκκαθαρίζει ακόμα σοβαρά προβλήματα του παρελθόντος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε απ' όλους τους υπουργούς και τα στελέχη να συστρατευθούν, εν όψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση στις 7 Νοεμβρίου, και μίλησε για ιστορική εκλογική διαδικασία.

Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να περιφέρουν την αντιμνημονειακή υποκρισία, υποτιμώντας τους πολίτες.

"Το δίλλημα της αναμέτρησης", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου "είναι αν θα συνεχίσουμε το έργο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας, ή αν θα πάμε πίσω στην παρακμή, την φαυλότητα και την λεηλασία του δημοσίου πλούτου".

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού, παρουσιάστηκαν σημαντικά νομοσχέδια. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε το νομοσχέδιο για την Ενίσχυση και Ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης. Επίσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη παρουσίασε σχέδιο νόμου ο οποίος θεσπίζει τις διαδικασίες για την παραγωγή και διαχείριση των αποβλήτων, ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο νόμος-πλαίσιο ορίζει νέους στόχους ανακύκλωσης μέχρι το 2020, συμπεριλαμβάνοντας ποσοστό ανακύκλωσης 50% για τα οικιακά και παρόμοια απόβλητα και 70% για τα απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Ακόμη, στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε και το νομοσχέδιο που καθορίζει τη διαδικασία απαλλοτριώσεων και αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μίλησε για "σημαντικό έργο" και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο καταδεικνύει πως η Ελλάδα το επιθυμεί ειλικρινώς και δεν θέτει προσκόμματα για την υλοποίησή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει στενή συνεργασία με τη ρωσική πλευρά.

Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με όλους τους κοινωνικούς εταίρους για να συζητηθεί το θέμα της ανεργίας. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να παρουσιάσει 17 προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, επανένταξης ανέργων και απασχόλησης νέων γυναικών και ΑΜΕΑ στους κοινωνικούς εταίρους. Τα συγκεκριμένα προγράμματα, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, αφορούν 660.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: