Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Θα πάει μακριά ο ...προβληματισμός;

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας Από το www.massavetas.gr
Ήθελα να ήξερα πόσο ακόμη θα κλωθογυρίζετε και θα παραδίδεστε στην.. κυκλοθυμία κ. Πρόεδρε για το αν και ποιες αλλαγές χρειάζονται στο κυβερνητικό σας επιτελείο. Και δεν αναφέρομαι στην κωμική πια ιστορία της αναζήτησης ενός ακόμη συντονιστή, αλλά στο έργο, ή ορθότερα στο μη έργο, συγκεκριμένων υπουργών σας.

Ωραία τα χαμόγελα με τη συμπαθέστατη κατά τα λοιπά κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, στην τελετή κατά την οποία σας ενεχείρισε τα ηλεκτρονικά και έντυπα στοιχεία και μηνύματα της εκστρατείας κατά του καπνίσματος, αν και δεν είδα να έχει παραχθεί τίποτε περισσότερο από όσα άφησε πίσω του ο προηγούμενος ...καπνοκόπτης κ. Αβραμόπουλος.

Μετά από δέκα μήνες διακυβέρνησης, αυτό είναι όλο ό,τι περιμένατε -και περιμέναμε- από την υπουργό Υγείας; Και πέρα από το τι περιμένατε εσείς και εμείς, οι πολίτες, ξεχνάτε ότι υπάρχουν και οι άλλοι, της τριμερούς, που περιμένουν στη γωνία για αμεσότερη και αποτελεσματικότερη μείωση της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία;

Αλλά, για να μην αδικούμε την κ. Ξενογιαννακοπουλου, δεν είναι δα και η μόνη που δεν έχει αποδώσει, είτε διότι δεν μπορεί, είτε διότι βρέθηκε σε λάθος αντικείμενο, στη θάλασσα με τα «πιράνχας» για τα οποία είχε μιλήσει άλλοτε ο τότε υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

Κάποιος φταίει για την σφαλιάρα που δεχτήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κάζο του Νηογνώμονα. Κάποιοι φταίνε για το γεγονός ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει κολλήσει στο 6%. (Έκτος αν πρέπει να ...προαχθούν οι υπεύθυνοι, μια και ζούμε στην εποχή όπου την πρόοδο θα φέρει η κατάργηση της βάσης του δέκα).

Αν ήταν ένας και δύο, ίσως τα πράγματα να ήταν ευκολότερα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Και το χειρότερο σενάριο είναι αυτό που κυκλοφορεί ότι θα πάρετε ανθρώπους που έδειξαν ότι έχουν στόχους και μέθοδο στον τομέα που τους αναθέσατε, όπως π.χ. τον Ραγκούση, ή τον Χρυσοχοίδη, να τους «ανακυκλώσετε».

Σε καλό να μας βγουν και οι δισταγμοί και οι πειραματισμοί σας κ. Πρόεδρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: