Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
Δεν ξέρω αν θα το τολμήσουν αλλά αν το πράξουν θα’ναι για δέσιμο. Στην εξίσωση.. τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εννοώ που παίζει πρώτο θέμα σ’όλα τα ΜΜΕ.
***
Εκτός κι αν μιμούνται τον Γκέμπελς προπαγανδίζοντας εν αρχή το χείρον για να μας προσγειώσουν ανωμάλως σε μια αυξησούλα γύρω στο 1 ευρώ.
***
Και δεν είναι ότι θα πουντιάσουμε, ότι θα παγώσει το πουλάκι μας, ότι θα βγάλουμε κρυοπαγήματα, είναι ότι θα αυξήσουμε και τη θνησιμότητα.
***
Και αυτό βεβαίως δεν είναι κακό, γιατί αν μειώσεις το προσδόκιμο ζωής και καθαρίσεις μ’ όλα τα ραμολιμέντα, τότε θα χρειαστεί νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση και θα ανασάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
***
Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε και η δραστική μείωση της συνταγογραφίας, γιατί κακά τα ψέματα σιγά-σιγά πιο εύκολα θα βγάζεις άδεια οικοδομής από το να σου εγκρίνουν μια συνταγή.
***
Ήδη η εξολόθρευση της πάλαι ποτέ κατηγορίας των περήφανων γηρατειών της πατρίδας μας άρχισε εδώ και καιρό με το ψαλίδισμα των συντάξεων.
***
Βέβαια η πολιτεία σε περίπτωση αδυναμίας των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά ασθενέστερων να γεμίσουν το μπετονάκι με πετρέλαιο θέρμανσης θα δείξει πιθανόν την ευαισθησία της καλώντας τους δημότες να ζεσταθούν σε δημόσιες αίθουσες, κάτι ανάλογο που γίνεται στις μέρες του καύσωνα.
***
Αυτό ασφαλώς είναι ένα μέτρο που επιβάλλεται, γιατί το κράτος καθώς λέει αδυνατεί να συλλάβει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και τη φοροδιαφυγή, οπότε κατά τα ειωθότα καλεί τους συνήθεις μ…. να υποστούν νέες θυσίες.
***
Αν συνδυαστεί μάλιστα η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης με τα τιμολόγια της ΔΕΗ που φλερτάρουν με αυξήσεις ως και 50%,  βλέπω να γυρίζουμε στα μαγκάλια και να ανθεί η παράνομη ξύλευση.
***
Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι αποκαταστήσαμε τη φήμη μας, οι Γερμανοί δεν μας θεωρούν πλέον τεμπέληδες και απείθαρχους και ετοιμάζονται να βραβεύσουν τον πρωθυπουργό μας.
***
Εμείς τι άλλο να κάνουμε από το να επιβραβεύσουμε εαυτούς με το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: