Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δόθηκαν περισσότερα χρήματα φέτος

kounoupia
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δηλώνει η ..Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κάθε άλλο παρά περιορισμένη ήταν σε σχέση με πέρυσι η χρηματοδότηση του Προγράμματος καταπολέμησης των Κουνουπιών επισημαίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σε δημοσιεύματα και σχετικές δηλώσεις.


Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρινίζεται ότι η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας στο Πρόγραμμα δεν ήταν περιορισμένη σε σχέση με το Πρόγραμμα του 2009. Συγκεκριμένα διατέθηκαν 1.948.000 ευρώ, ενώ το 2009 διατέθηκαν 1.910.000 ευρώ. «Τα κονδύλια και η συμμετοχή της Πολιτείας συνεπώς δεν είναι περιορισμένη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επιπροσθέτως, μετά την εμφάνιση του προβλήματος με τον ιό του Δυτικού Νείλου, η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών της Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτεί με άλλα 300.000 ευρώ τη συνέχιση του Προγράμματος και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις (ακμαιοκτονίες κτλ.) για να αντιμετωπιστεί η επιδημία.
Η ευθύνη για την υλοποίηση του Προγράμματος, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, ανήκει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (δια των Αναπτυξιακών τους Εταιριών) και στους ΟΤΑ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας –και συνεπώς η Πολιτεία- συμμετέχει στο Πρόγραμμα ενισχύοντάς το κάθε χρόνο με σημαντικές χρηματοδοτήσεις, που φτάνουν μέχρι και το 80%.
Όσον αφορά τους ψεκασμούς, υποστηρίζει ότι φέτος ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου στην Κεντρική Μακεδονία, όπως κάθε χρόνο και με τις ίδιες παραμέτρους που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Τέλος αναφέρεται και στην κατανομή των κονδυλίων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με την Θεσσαλονίκη να έχει λάβει τη μερίδα του λέοντος και ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.  Η χρηματοδότηση που έλαβαν οι υπόλοιποι νομοί της Περιφέρειας έχει ως εξής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Νομός Πιερίας 130.000 ευρώ, Νομός Ημαθίας 60.000 ευρώ, Νομός Πέλλας 80.000 ευρώ, Νομός Κιλκίς 18.000 ευρώ, Νομός Χαλκιδικής 150.000 ευρώ και Νομός Σερρών 480.000 ευρώ. Ανάλογα θα γίνει και η κατανομή των επιπρόσθετων κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: