Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Γιορτάστηκε η συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης "Παναγία Σουμελά"

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 Τοπικά
Τιμήθηκε ο Αμανάτης Ταγκαλίδης, επίτιμο μέλος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ευρώπης
Με απόλυτη.. επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε προς τιμήν της Παναγίας, για 18η χρονιά, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης "Παναγία Σουμελά".
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη νέα πολιτιστική στέγη του Συλλόγου, στις εργατικές κατοικίες Μυλαυλάκου. Το φετινό διήμερο είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού ο σύλλογος γιορτάζει τα 20 χρόνια του, και στεγάζεται πλέον σε νέο σύγχρονο κτίριο. Πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε και ένα μεγάλο ταξίδι - προσκύνημα στον ιστορικό Πόντο.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι εκδηλώσεις του συλλόγου ξεκίνησαν από την Πέμπτη 19 Αυγούστου όπου τελέστη τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μητροπολίτη Φωτίου Καλπίδη στην πλατεία Μυλαυλάκου. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε το ποντιακό παραδοσιακό γλέντι, με τους καλλιτέχνες Γιάννη Κουρτίδη, Γιάννη Πολυχρονίδη, Δημήτρη Αμπερίδη, Βαγγέλη Αναστασιάδη και Κώστα Κασιμίδη.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η "Ποντιακή Θεατρική Σκηνή" Πιερίας παρουσίασε το δρώμενο "Οι Μωμόγεροι" και τα χορευτικά τμήματα της "Παναγίας Σουμελά" παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κ. Αμανάτης Ταγκαλίδης, επίτιμο μέλος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ευρώπης.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου με επίσης ποντιακό παραδοσιακό γλέντι, με τους καλλιτέχνες Γιώργο Στεφανίδη, Γιάννη Πολυχρονίδη, Δημήτρη Αμπερίδη, Βαγγέλη Αναστασιάδη και Κώστα Κασιμίδη.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς χορευτικά τμήματα των συλλόγων Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί" και "Παναγίας Σουμελά" Κατερίνης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και του Πόντου αντίστοιχα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο σύλλογος διοργάνωσε και παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν, έκθεση φωτογραφίας μνήμης και χρέους στον ιστορικό Πόντο, έκθεση φωτογραφίας με θέμα: "Κατερίνη - μεταπολεμικές δεκαετίες".
Επίσης παρουσίαση έργων του τμήματος αγιογραφίας, Ποντιακού προσφυγικού βιβλίου του τμήματος βιβλιοθήκης, παραδοσιακών - αναμνηστικών ειδών, έκθεση αγιογραφίας - ξυλόγλυπτων έργων του κ. Γ. Παταρίδη και φωτογραφική έκθεση του ποδοσφαιρικού συλλόγου "Ατρόμητος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: