Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Φωτιά» στις τιμές των καυσίμων - Στην Πιερία και το Κιλκίς άγγιξε τα 1,60 ευρώ το λίτρο

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
Πονοκέφαλο προκαλεί στους καταναλωτές και η «εκτίναξη» των τιμών στα καύσιμα, που έχουν πάρει «φωτιά» εξαιτίας ..των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων (αύξηση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης), αλλά και των κερδοσκοπικών φαινομένων που καταγράφονται σε όλη τη χώρα, κυρίως δε σε τουριστικές περιοχές. Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι μέσα σε ένα χρόνο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 50%, αναδεικνύοντας τη χώρα μας σε «πρωταθλήτρια» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις στα καύσιμα.
Εως και 1,71 ευρώ!
Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται αυτήν την περίοδο στο 1,52 ευρώ ανά λίτρο και η μέγιστη στις τουριστικές περιοχές ξεπερνά το 1,70 ευρώ το λίτρο (έως 1,71 ευρώ ανά λίτρο πωλείται στις Κυκλάδες).
Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, στο νομό Θεσσαλονίκης η αμόλυβδη πωλείται έως 1,57 ευρώ το λίτρο, στη Χαλκιδική έως 1,58 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Πιερία και το Κιλκίς άγγιξε τα 1,60 ευρώ το λίτρο.
Στις Σέρρες η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,57 ευρώ το λίτρο, στην Ημαθία και την Πέλλα πωλείται έως 1,54 ευρώ το λίτρο, στην Κοζάνη έως 1,54 ευρώ το λίτρο, στη Φλώρινα έως 1, 68 ευρώ το λίτρο, στην Καβάλα έως 1,59 ευρώ το λίτρο, στη Ροδόπη και τον Εβρο έως 1,62 ευρώ το λίτρο.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: