Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Πακιστάν: Κάνοντας υπομονή παρά τις δυσκολίες
19.08.10
Πακιστάν - πλημμύρες © Ton KoeneΜαρτυρία - «Περπάτησα από το Γκουλ Μπέλα, ένα χωριό εδώ κοντά, για να έρθω εδώ. Ξέρω ότι αυτή η διανομή που γίνεται σήμερα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) είναι για την κοινότητα τους Τζάλα Μπέλα. Άκουσα κάποιους να συζητούν για αυτή τη διανομή στο κέντρο υγείας του χωριού μου, όπου δουλεύουν οι ΓΧΣ υποστηρίζοντας τους εκτοπισμένους ανθρώπους που έχουν έρθει από εμπόλεμες περιοχές. Αυτές οι γυναίκες..
και εγώ δεν έχουμε καταγραφεί σε κάποια λίστα αλλά ακόμα ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάποια βοήθεια, γιατί τα σπίτια μας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και οι άντρες μας έχουν αρρωστήσει από τα μολυσμένα νερά. Δεν μας έχει μείνει τίποτα από τις πλημμύρες.»
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πακιστάν: Παροχή πόσιμου νερού στους πληγέντες
18.08.10
O Τεχνικός Υδρευσης και Εξυγίανσης Νερού των ΓΧΣ στη Χαρσάντα, Thomas Batardy, περιγράφει τη διαδικασία παροχής πόσιμου νερού.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πακιστάν: Δουλεύουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο
17.08.10
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εργάζονται εντατικά για να προλάβουν την εξάπλωση επιδημιών και να παράσχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε όσους έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. © Ton KoeneΆρθρο - Συνήθως αμέσως μετά από μία φυσική καταστροφή, στις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και στους τραυματίες έρχονται να προστεθούν και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία που ως επί το πλείστον συνδέονται με τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την έλλειψη υγιεινής και την περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό και βασικές υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας. Οι πρόσφατες πλημμύρες στο Πακιστάν δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εργάζονται εντατικά για να προλάβουν την εξάπλωση επιδημιών και να παράσχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε όσους έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ρωσία: επείγουσα παρέμβαση για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές
13.08.10
Ρωσία: επείγουσα παρέμβαση για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές © Alexander Korotkov/ MSFΑνακοίνωση - Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους χωριών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην περιοχή Ραιζάν, περίπου 200 χλμ. από τη Μόσχα.  Περίπου 2.000 άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή. Οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους έχουν βρει καταφύγιο σε οικοτροφεία, νοσοκομεία και άλλους δημόσιους χώρους, ενώ πολλοί άλλοι μένουν με συγγενείς και φίλους τους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ινδία: Οι ΓΧΣ υποστηρίζουμε αυτούς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες
11.08.10
Ινδία: Οι ΓΧΣ υποστηρίζουμε αυτούς που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες (φωτογραφία αρχείου)  © MSFΔελτίο Τύπου - Οι έντονες πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτενή καταστροφή και πολλά σπίτια έχουν καλυφθεί από το νερό. Υπολογίζεται ότι περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν πληγεί, 150 έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ως διεθνής, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση προσφέρουν επείγουσα ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους που έχουν πληγεί περισσότερο μέσα και γύρω από την πόλη Λεχ (Leh). Οι ομάδες της οργάνωσης διανέμουν κιτ με είδη καταλύματος (μουσαμάδες, κουβέρτες), κουζινικά σκεύη και είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια) σε 2.000 οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν
10.08.10
Πληγέντες από τις πλημμύρες στο Γκουλαμπάντ, Πακιστάν © Ton Koene
Πληγέντες από τις πλημμύρες στο Γκουλαμπάντ, Πακιστάν © Ton Koene
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πακιστάν: «Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα πλήρως τις ανάγκες των ανθρώπων»
09.08.10
Πακιστάν - Οικογένεια στις πλημμύρες © Ton KoeneΣυνέντευξη - Ο γιατρός Αβάις Γιακούμπ είναι ένας Πακιστανός γιατρός και αναπληρωτής ιατρικός συντονιστής των ΓΧΣ στο Πακιστάν. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Χαρσάντα, μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: