Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Σφήνα» σε Βαγγέλη & Βαγγέλη

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
Στη μάχη της διεκδίκησης του νέου δήμου Πύδνας-Κολινδρού μπήκε επισήμως ο δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος, κατόπιν προτροπής του δημάρχου.. Μεθώνης. Η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Ευγένιου Παπαδόπουλου, έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο περιθώριο του δημοτικού συμβουλίου Μεθώνης και φιλοδοξία του συνδυασμού, όπως δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος είναι να συγκλίνουν με την πρόταση που καταθέτει αυτός και οι συνεργάτες του όλες οι «ομοούσιες και ομόροπες δυνάμεις» της περιοχής.
e1
Ο Ευγένιος Ολύμπιος θα βρει αντιμέτωπους τον Βαγγέλη Λαγδάρη που έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, τον Βαγγέλη Πολύζο που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ενδεχομένως τον δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κοντό. «Το μεγάλο μου πρόβλημα θα είναι, αν αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή και στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουν, αφού ως εγκλωβισμένοι έχουν μυηθεί σε συγκεκριμένη πολιτική παιδεία», σχολίασε για τους αντιπάλους του, σημειώνοντας πως «όσο μένουν ίδιοι, απαράλλαχτοι και όμοιοι, υπάρχει μεγάλο περιθώριο στη βάση μιας αντίδρασης πολύς κόσμος να έρθει απέναντι, να έρθει στη δική μας πλευρά».
e2Αναφερόμενος στην πρόταση και πώς προέκυψε αυτή, δεν έκρυψε ότι αιφνιδιάστηκε από τον δήμαρχο Μεθώνης, όταν στο περιθώριο μιας συνάντησης της Επιτροπής των διοδίων του ζήτησε να ηγηθεί συνδυασμού. «Ο Κώστας ο Αβραμίδης, μου έκανε την πρόταση την οποία ζήτησε να σκεφθώ, επειδή ο ίδιος δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτές τις διαδικασίες, όντας κουρασμένος. Η αλήθεια είναι ότι μου έβγαλε μια πίκρα για τα όσα προηγήθηκαν, κυρίως για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε το τοπικό ΠΑΣΟΚ. ‘’Είσαι ένα πρόσωπο που μπορούμε να το εμπιστευθούμε’’ είπε και με αιφνιδίασε, διότι δεν περίμενα μια τέτοια πρόταση, ως εκδήλωση τέτοιας εκτίμησης», αναφέρει ο Ευγένιος Παπαδόπουλος. Όπως διευκρινίζει δεν απάντησε εν θερμώ, αφού μέχρι τότε στο μυαλό του ήταν να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κατερίνη.
Ωστόσο, αρνείται τον τίτλο του «επικεφαλής» τον οποίον χαρακτηρίζει ατυχές, επιμένοντας ότι θέλει να «νεωτερίσει» και κυρίως σ’ αυτήν την προσπάθεια να μην είναι μόνος.  «Δεν ήθελα να μου προσδώσουν τον χαρακτήρα του επικεφαλής, ήταν ατυχές, διότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Θέλω αυτό που θα βρω μπροστά μου, να το αντιμετωπίσω με τα όσα πραγματικά είπα και όχι με όσα μου χρέωναν», διευκρινίζει, τονίζοντας πως εκείνο που κυρίως τον ενδιαφέρει, είναι να στοιχειοθετηθεί μια ομαδική προσπάθεια ακόμη και στη βάση μιας εναλλακτικής εξουσίας. «Θα ήθελα κάθε έτος να είναι διαφορετικός ο δήμαρχος, για να αποδείξουμε στην πράξη ότι ο δήμαρχος είναι κάτω από το λεγόμενο δικό μας διευθυντήριο και ότι υπάρχει μια ομάδα την οποία αποτελεί μια ευρύτερη κοινωνία. Ρόλος υπάρχει για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν εκλεγεί».
Σχολιάζοντας το κατά πόσο είναι έτοιμος για ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλώνει έτοιμος από καιρό. «Πρέπει να είμαι ο μοναδικός, που έχει ένα 48σέλιδο πρόγραμμα. Είναι φτιαγμένο στη βάση του δικού μου ονείρου αυτής της ανατροπής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εδώ και 7,5 χρόνια»  Σε γενικές γραμμές, όπως αναφέρει στην «Π» ο υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, το πρόγραμμα λέει ότι ο τόπος αξιώνεται εκ των έσω. «Αξιώνεται χρησιμοποιώντας τις τοπικές δυνάμεις κατά πρώτο λόγο και μετά όταν δούμε ότι υπάρχουν αδυναμίες στο έμψυχο δικό μας υλικό, απευθυνόμαστε αρμοδίως», επιμένοντας ότι ο τοπικές δυνάμεις έχουν τον πρώτο λόγο και την πρώτη υποχρέωση.
Η ενεργοποίηση των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, εφόσον αυτές υπάρχουν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Εύλογο είναι, το επόμενο ερώτημα να ήταν πώς θα καταφέρει να ενεργοποιήσει αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες προφανώς και δεν θα προκύψουν ξαφνικά την 8η Νοεμβρίου. «Οι δυνάμεις θα ενεργοποιηθούν με δύο προσπάθειες», υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος. «Η μια έχει να κάνει με την απόδειξη εκ μέρους της νέας διοίκησης ότι αυτά που λέει τα εννοεί, ότι η ίδια υπόκειται σ’ αυτές τις νέες λογικές και κατά δεύτερο επειδή όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον υπόλοιπο κόσμο που δεν συμμετέχει, θα γίνουν με την ευρύτερη διαδικασία της παιδείας. Ο κόσμος έχει το αισθητήριο και αντιλαμβάνεται όταν καλείς, αν καλείς τον καλύτερο ή το χειρότερο.
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει «καινοτόμα» τη λογική την πρόταση που θα καταθέσει στους δημότες Πύδνας-Κολινδρού και πως «είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορεί να ονομάσει, αλλά μπορεί να το έχει στην ψυχή του ο κάθε νεοέλληνας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Είναι σαν ένα κοινό μυστικό για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος να αρθρωθεί. Από δω και πέρα μένει μόνο η μεθοδολογία το πώς αυτό το πράγμα θα γίνει ψήφος».
Ολοκληρώνοντας τη σύντομη συνομιλία μας, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε είναι για να συγκλείνουν ομοούσιες, ομόροπες δυνάμεις, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να πάμε με μια κατ’ επίφαση αρχηγία. Θέλουμε οι ομάδες που έχουν σχηματοποιηθεί ήδη στην περιοχή, να καθίσουν με ίσους όρους και με ίδιες βλέψεις και να συζητήσουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: