Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
Ακούραστος ο Ψωμιάδης οργώνει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Πιερία .. πάντα παρών δεν άφησε εκδήλωση για εκδήλωση και πανηγύρι για πανηγύρι.
***
Ο Πανίκας ήθελε Παπαστεργίου ή Καρπούζα για αντιπεριφερειάρχη αλλά απ’ο,τι φαίνεται δεν …κάθισε η ιστορία.
***
Εξαρχής ήταν αρνητικοί οι δυο τοπικοί πολιτικοί στην πρόταση Ψωμιάδη, αλλά πληροφορίες θέλουν να το ξανασκέφτονται!
***
Και γιατί να μη το σκέφτονται; Η πόρτα του Κοινοβουλίου στενεύει όλο και περισσότερο, αφού με το νέο εκλογικό νόμο η Πιερία γίνεται διεδρική και ο αγώνας θα είναι σκληρός και αδυσώπητος.
***
Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Σαμαράς ετοιμάζεται να ρίξει μια νέα γενιά πολιτευτών και στην Πιερία, δεδομένου ότι έχει μαζί του και ικανά και αφοσιωμένα στελέχη.
***
Η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου θα είναι τελείως διαφορετική προφανώς και για το ΠΑΣΟΚ όπου η μάχη θα δοθεί στον νέο Καλλικρατικό δήμο Κατερίνης.
***
Μ’αυτό το δεδομένο και στη σκιά του νέου εκλογικού νόμου γίνονται όλες οι παρασκηνιακές κινήσεις.
Ακόμη και η επιλογή υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση επηρεάζεται σαφώς από το νέο εκλογικό χάρτη.
***
Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα ονόματα της πολιτικής κυρίως από το χώρο της Ν.Δ. στρέφονται προς την αυτοδιοίκηση, κλείνοντας το μάτι στο κοινοβούλιο με την επανεκλογή τους.
***
Πέρα όμως από τις κινήσεις τακτικής πολιτικών και πολιτευτών μέγας κριτής παραμένει ο πολίτης. Οι παλιές νοοτροπίες αλλάζουν, τα κριτήρια γίνονται αυστηρότερα με πάνω απ’όλα την ηθική και την εντιμότητα.
***
Η εποχή του πολιτικού διεκπεραιωτή ρουσφετιών, δήθεν ισχυρού πολιτικού άνδρα, ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα μετά τα όσα σκάνδαλα γέμισε ο τόπος, οι πολίτες προτιμούν πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν καθαρότητα και να αποτρέψουν σκάνδαλα τύπου Τσοχατζόπουλου ή Βατοπεδίου.
***
Και κάτι ακόμη. Δυο από τα γνωστά θανάσιμα αμαρτήματα που θεσμοθέτησε η Εκκλησία είναι η αλαζονεία και η απληστία.
Μπορεί τα υπόλοιπα πέντε να ατόνησαν στις μέρες μας, όμως σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε αλαζόνες και άπληστοι να τυγχάνουν ανάλογης μεταχείρισης.

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: