Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα ..
και όχι μόνο
50 ευρώ θα είναι το πρόστιμο από αύριο για όσους συλλαμβάνονται να καπνίζουν σε μέρη όπου απαγορεύεται. Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι καθολική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ αν συλληφθεί κάποιος να καπνίζει σε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο το πρόστιμο ανεβαίνει στα 500 ευρώ.
Προφανώς είναι πιο επικίνδυνο για τον πολίτη να καπνίζει, παρά για τον ασθενή που θέλει να βγάλει μια ακτινογραφία και δεν έχει ακτινολόγο το ΙΚΑ του ή το να είναι μέσα στις ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών τα μισά νοσοκομεία της χώρας.



2
Πολλά καλά λόγια λέει τελευταία το ΔΝΤ για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα και τα εύσημα έρχονται το ένα μετά το άλλο.
Να δεις, που στο τέλος κι αυτοί οι κερατάδες, δανεικά θα μας ζητήσουν!



Με πράγματα ουσίας, δικαιολογώντας απόλυτα τον ρόλο του, ασχολείται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας. Τα μέλη του προχώρησαν σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, μετατρέποντας κάδους αλουμινίου σε έργα τέχνης.
Το δικό μας πάλι, διέπρεψε στη διοργάνωση χορών και πάρτυ…



Από 105 σε 125 αύξησε τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων το Μαξίμου, με στόχο να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.
Με τις σημερινές ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ΙΚΑ και νοσοκομεία τι γίνεται πρόεδρε;



5
Διάβασα το ενδιαφέρον άρθρο του Θωμά Παντζιάλα (δημοσιεύεται στη σελίδα 9), όπου σε κάποιο σημείο γράφει ότι η δική του παρέα θέλει να φέρει «την πολιτική άνοιξη, ως πολίτες σε δράση, για να κάνουμε πράξη το όραμα».
Αυτό δεν είναι «παράταξη» ή «κίνημα» είναι τραβεστί, όπως είχε πει κάποτε και ο καταλληλότερος που αποδείχθηκε ακαταλληλότατος



6
Ξεκίνησε η συζήτηση για την αξιοποίηση της έκτασης του παλιού νοσοκομείου. Δηλαδή δεν ξεκίνησε ακριβώς, αλλά υπάρχει σχετική πρόταση (για να ξεκινήσει) από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη.
Η πρόταση της Πολιτείας πάντως είναι να μετατραπεί το παλιό νοσοκομείο σε καζίνο. Πού να τρέχουν τώρα οι Κατερινιώτες στην Πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: