Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ερωτηματικό η αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου



Πέρασαν 25 χρόνια για να γίνει το νέο νοσοκομείο, να μην περάσουν άλλα 25 για να αξιοποιήσουμε την έκταση παλιού, αναφέρει..΄.
στην επιστολή του προς τον Στέργιο Φαρμάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
basiko_1Επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιο Φαρμάκη, απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, ζητώντας την πρόκληση συνάντησης φορέων με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης του παλιού νοσοκομείου. Θετικός στην πρόταση είναι ο Στέργιος Φαρμάκης, ο οποίος αναμένεται να μεταφέρει το αίτημα, πριν πάρει την οριστική απόφαση, στο Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή του ο Γιάννης Αμοιρίδης, αφού πρώτα μοιράζει συγχαρητήρια σε διοικητή και προσωπικό για τον άριστο σχεδιασμό μεταφοράς στο νέο νοσοκομείο, εκφράζει την ελπίδα πως το νέο κτίριο του Νοσοκομείου θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους πολίτες του νομού μας και ότι πολύ σύντομα αυτές, θα φτάσουν στο μέγιστο επίπεδο που όλοι οι Πιεριείς επιθυμούν και δικαιούνται.
Ο βουλευτής Πιερίας, επισημαίνει ότι η μεταφορά του νοσοκομείου σε νέες εγκαταστάσεις, ανοίγει «ένα μεγάλο θέμα πρωτίστως για την πόλη», το οποίο σχετίζεται με την αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών, των παλιών εγκαταστάσεων του. Από την επόμενη της μεταφοράς, σημειώνει ο βουλευτής, πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση (του παλιού νοσοκομείου), «είτε από εσάς, είτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μην υπάρξει καμιά πιθανότητα ο χώρος να εγκαταλειφθεί και να μετατραπεί σε πληγή για την Κατερίνη».
basiko_2Ο κ. Αμοιρίδης, στην επιστολή του επαναλαμβάνει την πρόταση, που όπως είπε έχει πει δημόσια εδώ και τρία χρόνια, προτείνοντας για τις παλιές εγκαταστάσεις, να φιλοξενήσουν το 15ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ένα κομμάτι μπορεί να μετατραπεί και σε ιατρικό κέντρο αστικού τύπου. «Αξιοποίηση δηλαδή του χώρου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Καλλικράτης εκχωρεί αρμοδιότητες παιδείας και παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους νέους δήμους», όπως λέει χαρακτηριστικά.
«Οι πολίτες της Πιερίας, περίμεναν 25 χρόνια για να δουν να ολοκληρώνεται το νέο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται να περιμένουν άλλα τόσα για να δουν να αξιοποιείται η έκταση που φιλοξενούσε το παλιό», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του, εκφράζοντας την αγωνία του σε ενδεχόμενη καθυστέρηση αξιοποίησης του χώρου.
Πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν εμφανίζεται απόλυτος στην πρόταση για μετατροπή των παλαιών εγκαταστάσεων σε δημοτικό σχολείο, αφού προφανώς και μη θέλοντας να προκαταλάβει ενδεχόμενη απόφαση που θα προκύψει από τη συνάντηση, σημειώνει πως «μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία και την κατάθεση των προτάσεων, να προκύψει κάτι ωφέλιμο για την Κατερίνη και για την διεκδίκηση του οποίου θα δεσμευτούμε όλοι μας».
Ο κ. Αμοιρίδης καταλήγει στην επιστολή του, προτείνοντας στο διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου να προκαλέσει συνάντηση, στην οποία εκτός από τους τέσσερις βουλευτές Πιερίας, θα μετέχει ο Νομάρχης και ο δήμαρχος Κατερίνης

Η αντίδραση του Διοικητή

Η πρόταση του βουλευτή κ. Γιάννη Αμοιρίδη για συζήτηση που θα αφορά την καλύτερη αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, είναι θετική. Για το μόνο όμως που μπορώ να δεσμευτώ, είναι πως θα τη μεταφέρω στο Υπουργείο και εφόσον δεν υπάρχει κάποια αντίδραση να προχωρήσουμε σε διάλογο με τους βουλευτές και την Αυτοδιοίκηση, σχολίασε στην Πολιτεία ο διοικητής του Νοσοκομείου.
Ο κ. Φαρμάκης, απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση για τη φιλοξενία σχολείου στις παλιές εγκαταστάσεις και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον των παλιών εγκαταστάσεων.
Το Απρίλιο του 2010, σε συνέντευξή του στην ΕΠΤΑ, ο διοικητής είχε δηλώσει σχετικώς πως «με τη μετακίνηση στο νέο νοσοκομείο, δίνεται η ευκαιρία το παλιό νοσοκομείο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου ή να κρατήσουμε κάποιες απλές υπηρεσίες, όπως εξωτερικά ιατρεία, ώστε να μην χρειάζεται ο ασθενής να ανεβαίνει στο νέο, το οποίο είναι και μακριά».
Ο κ. Φαρμάκης, είχε χαρακτηρίσει τότε αυτήν την πρόταση «γενικού σχεδιασμού» μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο της υγείας. «Αν υπάρξουν άλλες αποφάσεις, είναι άλλο θέμα. Εν πάση περιπτώσει η ιδέα του κόσμου που εμπλέκεται με τη δημόσια υγεία, δεν είναι η δημιουργία ενός νέου πάρκου δίπλα στο παλιό, αφαιρώντας τη δυνατότητα του κατοίκου της Κατερίνης, να έχει δίπλα του υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: