Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Γιατί αργούν τόσο τα δυο μεγάλα κόμματα στο να ανακηρύξουν τους επίσημους υποψήφιους; Η Ν.Δ. περιμένει το ΠΑΣΟΚ.. και το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ.
***
Προβληματισμός στο κυβερνόν κόμμα για το τι χαρακτήρα θα δώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν ο Παπανδρέου επιλέξει την πολιτική σύγκρουση είναι βέβαιο ότι θα επιστρατεύσει στελέχη πρώτης γραμμής και κυρίως κοινοβουλευτικούς.
***
Έλα όμως που οι κοινοβουλευτικοί είναι απρόθυμοι να μεταπηδήσουν στην αυτοδιοίκηση. Ορθά κοφτά το είπε ο Μαγκριώτης ότι προτιμάει να παραμείνει απλός βουλευτής. Απρόθυμος κι ο Φλωρίδης, για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
***
Ιδιαίτερα προβληματίζεται η επιτροπή επιλογής υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Μεταξύ αυτών και ο γιγαντωμένος πλέον δήμος Κατερίνης.
***
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η περίπτωση του κεντρικού δήμου της Πιερίας θα κριθεί στις 23 Αυγούστου σε ειδική μάλιστα συνεδρίαση.
***
Αν επιλεγεί να δοθεί αμιγώς πολιτική χροιά στις εκλογές πιθανόν να επιστρατευθεί ένας εκ των Αμοιρίδη, Παπαγεωργίου παρά τη δεδομένη θέση τους ότι προτιμούν την κεντρική πολιτική σκηνή.
***
Αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει την οδό της «μη σύγκρουσης» θα κινηθεί σε χαλαρούς ρυθμούς καταλήγοντας σε μη κοινοβουλευτικές προσωπικότητες.
***
Στη Ν.Δ. ο Σαμαράς πολύ έξυπνα αντιλήφθηκε ότι αν δεν στήριζε Ντορικούς υποψήφιους τον περίμενε ένα νέο Βατερλό για την παράταξη του και «φρονίμως ποιών» στηρίζει όλους σχεδόν τους απανταχού Ντορικούς.
***
Στο δήμο Κατερίνης η Ν.Δ. έχει λύσει το πρόβλημά της, ενώ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στο δήμο Δίου-Ολύμπου όπου τα πάντα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και το χρίσμα μετακυλίεται μεταξύ Τσιφοδήμου και Δημόπουλου ανάλογα με τις παρεμβάσεις.
***
Σε αμηχανία και το ΠΑΣΟΚ για το δήμο Δίου και πιθανόν να μη δοθεί ούτε χρίσμα ούτε στήριξη σε κανέναν, καθότι η ανεξάρτητη κίνηση Παπαθανασίου επηρεάζει την επιτροπή. Άλλωστε δεν μπορεί να διαγραφεί η ιστορία ενός ιστορικού και προβεβλημένου στελέχους με μια μονοκονδυλιά.
***
Στο δήμο Πύδνας το μεγάλο όνομα είναι ο Βαγγέλης Πολύζος αλλά εξίσου μεγάλο είναι και το ρίσκο που αναλαμβάνει καθότι τα κριτήρια και οι αντιθέσεις θα παίξουν τον πρώτο ρόλο.
Αισιόδοξοι είναι και οι Λαγδάρης, Κοντός με πρώτο μέλημα τους να φτάσουν σώοι στον αναπόφευκτο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: