Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 Τοπικά
Στις 24 Αυγούστου η γενική δοκιμή των μηχανημάτων
Η μετακόμιση του εξοπλισμού του νέου νοσοκομείου ξεκίνησε την Δευτέρα... και σήμερα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών. Ουσιαστικά όπως είπε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης, θα έχει μεταφερθεί το 1/3 των υπηρεσιών του νοσοκομείου.
Το επόμενο σαββατοκύριακο θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του παραρτήματος του Καλού Σαμαρείτη, δηλαδή τρεις κλινικές μαζί με το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα μεταφερθούν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, οι κλινικές και τα εργαστηριακά τμήματα.
ΓΕΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Όπως σημείωσε ο κ. Φαρμάκης την επόμενη Τρίτη στις 24 Αυγούστου θα γίνει η γενική δοκιμή με την παρουσία όσων πολιτών επιθυμούν να παρευρεθούν και δημοσιογράφων. "Δεν υπάρχουν προβλήματα, είμαστε πανέτοιμοι, εφαρμόζουμε επιχειρησιακό σχέδιο μετακίνησης και έχουμε προβλέψει και τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα" πρόσθεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Σε ότι αφορά το θέμα της στελέχωσης του νέου νοσοκομείου και τις προσλήψεις, όπως επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης είναι ένα ζήτημα που είναι σε εξέλιξη. Το υπάρχον προσωπικό θα μεταφερθεί, ενώ αυτή τη περίοδο είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την πρόσληψη πέντε ατόμων. Μέσα στο 2010 θα υπάρξει προκήρυξη για άλλες 30 θέσεις, ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να γίνουν και νέες προσλήψεις.
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Όσοι θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου για αυτό το διάστημα θα πηγαίνουν στο νυν νοσοκομείο, ωστόσο μετά τις 28 Αυγούστου στο νέο νοσοκομείο θα πρέπει να πηγαίνουν όσοι θα χρειαστούν το παιδιατρικό, ή τις υπηρεσίες του Καλού Σαμαρείτη.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης κάποια στιγμή θα γίνουν τα εγκαίνια όταν το νοσοκομείο θα λειτουργεί πλήρως με ασθενείς, όμως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το υπουργείο Υγείας.
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Σε ότι αφορά το χώρο και τις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου, αυτός θα αξιοποιηθεί όπως εξήγησε ο κ. Φαρμάκης καθώς υπάρχει σχεδιασμός που προβλέπει τη στέγαση δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που τώρα είναι διάσπαρτες στην πόλη. Ταυτόχρονα στο σχεδιασμό της Διοίκησης είναι χρησιμοποιηθεί χώρος ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: