Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αρης - Αούστρια Βιέννης 1-0 (videos)

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Σταύρος Καραΐνδρος
Ο Κάρλος Ρουίζ σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Αρης πήρε το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Αούστρια Βιέννης (1-0) στην....ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

καυτή ατμόσφαιρα του "Κλεάνθης Βικελίδης". Την επόμενη εβδομάδα οι "κίτρινοι" ταξιδεύουν στη Βιέννη για να σφραγίσουν την είσοδό τους ομίλους του Europa League (videos).
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Αν θέλετε να διαβάσετε για τον καλό Αρη τότε πρέπει να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο. Γιατί ο Αρης των πρώτων 45 λεπτών ήταν η ομάδα που είδε για ένα μεγάλο διάστημα ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον εντός έδρας αγώνα με τη Γιαγκελόνια και δεν ήθελε να ξαναδει.
Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να διέθεταν την πίεση που ήθελε ο Αργεεντινός τεχνικός, αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, με τους Χαβίτο και Τσεσνάουσκις να μην δημιουργούν ρήγματα από τα πλάγια και τους Τόχα και Ναφτί να χάνουν τη μάχη του κέντρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κόκε και Τσέζαρεκ να είναι απελπιστικά μόνοι προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Στην αντίπερα όχθη, οι Αυστριακοί παρουσιάστηκαν άκρως επικίνδυνοι, έδειχναν να μην επηρεάζονται από την αφόρητη ζέστη και δημιούργησαν ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, αφού οι Γκιάρο και Οριόλ δεν είχαν την απαιτούμενη συνεννόηση και συνεργασία.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
1ο λεπτό: Πρώτο σουτ του αγώνα από τον Τσεσνάουσκις. Αδύναμο, όμως, μπλόκαρε εύκολα ο Λίντνερ.
2ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την Αούστρια με τον Σηφάκη να διώχνει το πολύ καλό σουτ του Γιουν.
15ο λεπτό: Λάθος γύρισμα του Οριόλ, ο Λιντς μπαίνει στη φάση και επιχειρεί να πλασάρει από πλάγια τον Σηφάκη, ο οποίος απομακρύνει με τα πόδια.
35ο λεπτό: Κάθετη μπαλιά του του Μπαουμγκάρτλινγκερ για τον Γιουν, ο Σηφάκης αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ του Τσέχου.
38ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Λιντλ από δεξιά, ο Μπαουμγκάρτλινγκερ (από θέση οφσάιντ) παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη και καταλήγει άουτ.
49ο λεπτό: O αμαρκάριστος Mισελ πιάνει την εξ επαφής κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
54ο λεπτό: Μοναδική ευκαιρία για την Αούστρια με τον Γιουν να πλασάρει άουτ μόνος απέναντι από τον Σηφάκη.
55ο λεπτό: Η απάντηση του Αρη με τον Τσέζαρεκ να πλασάρει άουτ από το σημείο του πέναλτι!
70ο λεπτό: Πάσα του Ρουίς για τον Κόκε, που αποφεύγει έναν αντίπαλο και βγαίνει απέναντι από τον Λίντνερ, αλλά στο πλασέ του η μπάλα χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Αυστριακού γκολκίπερ.
73ο λεπτό: Σουτ του Ρουίζ, ο Λίντνερ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
93ο λεπτό: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! ο Κόκε στρώνει με το κεφάλι την μπάλα για τον Ρουίζ, ο οποίος από κοντά νικάει τον Λίντνερ για το 1-0!
Στο δεύτερο μέρος, ο Αρης μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Ειδικά μετά την τεράστια ευκαιρία της Αούστρια στο 54ο λεπτό με τον Γιουν.

Από εκει και έπειτα το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων. Μετά τις ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες του πρώτου μέρους, στην επανάληψη είδαμε έναν Αρη ώριμο, ψύχραιμο και επιθετικό, να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κόκε στο 70ο λεπτό.

Σε αυτά προσθέστε και την είσοδο του Ρουίζ (χωρίς να αλλάξει το 4-4-2), ο οποίος έδειξε στον... Τσέζαρεκ πως έπρεπε να συνεργάζεται με τον Κόκε.
Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των κίτρινων, όχι μόνο γιατί σημείωσε το τέρμα που έκρινε τον αγώνα, αλλά γιατί είχε τη διάθεση και τις ικανότητες να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα.

Το επιστέγασμα των προσπαθειών του Αρη ήταν το τέρμα του Ρουίζ, ο οποίος πάλεψε έως τέλους και δικαιώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ αυτό μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από χρυσό, αφού δίνει στους Θεσσαλονικείς το δικαίωμα να ονειρεύονται τους ομίλους του Europa League.
 
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Αρης κατάφερε να βγάλει αλώβητος το πρώτο ημίχρονο παρά την κακή του εμφάνιση. Αυτό το γεγονός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού οι κίτρινοι διόρθωσαν τα κακώς κείμενα και πήραν το πάνω χέρι έναντι των φιλοξενούμενων.
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Το γράφουμε αρκετές φορές πάνω. Η εμφάνιση του πρώτου μέρους. Την πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων και κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο και το γκολ.
MVP:
Μπήκε στο ματς και άλλαξε τον ρου. Ο λόγος για τον Κάρλος Ρουίζ, ο οποίος στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε έδωσε στον Αρη αυτό που του έλειπε στην επίθεση, μα πάνω απ' όλα του έδωσε το γκολ που τον βάζει σε θέση ισχύος.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Ρονάλντο, Οριόλ, Ναφτί, Τόχα (78' Πρίττας), Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός), Κόκε, Τσέζαρεκ (64' Ρουίζ)
ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Βόρισεκ, Λιντλ, Σούτνερ, Μπαουμπάρτλινγκερ, Γιουν (81' Στάνκοβιτς), Λιντς (88' Σουμάχερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: