Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Κόντρα στο ασφαλιστικό - Κόντρα στο ασφαλιστικό


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010
«Παραλύει» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με την πανελλαδική απεργία για τη... διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων, του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 11 το πρωί στον Πεδίον του Άρεως, ενώ για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε διάφορες πόλεις της χώρας. Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας». Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων, τονίζει.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Κυβέρνηση-τρόικα δανειστών και εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, σημειώνει η ΓΣΕΕ. Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού, αναφέρει η ΓΣΕΕ καλώντας σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
Η διακήρυξη γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να διευκολύνουν τους απεργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια.
Σε απεργία καλεί τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, «ώστε να πάρουν η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές την ηχηρή, περήφανη απάντηση ότι η εργατική τάξη και ο λαός είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τα αντιδραστικά μέτρα μέχρι να τα ανατρέψουν και να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του. «Να αποκρούσουμε τις απειλές και την τρομοκρατία των μηχανισμών καταστολής της εργοδοσίας και του κράτους. Να μην περάσει η συκοφάντηση και η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος και των αγώνων του εργ-ατικού - λαϊκού κινήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Παράνομο είναι το μνημόνιο, τα μέτρα που οδηγούν το λαό στην χρεοκοπία, στην ανεργία και την φτώχεια, για να διασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, όχι η πάλη του λαού» προσθέτει. Στη σημερινή απεργία πρόκειται να μετάσχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας ταυτόχρονα την απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ που καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας».
Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.
Την συμπαράστασή του στις σημερινές κινητοποιήσεις εξέφρασε σε ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών.
«Οι αλλαγές αυτές δεν ανατρέπουν μόνο ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά πλήττουν και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος» αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: