Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μας έκανε τη χάρη ο καιρός και δεν μας το ...
πολυχάλασε το διήμερο, όμως καθώς όλα δείχνουν με βροχές θα αποχαιρετίσουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Αντέχουμε, αντέχουμε.

Γέμισαν οι παραλίες, γέμισαν οι ξαπλώστρες. Ελλάς, η χώρα των ξαπλωμένων. Το καλοκαίρι βρίσκουμε τη θάλασσα και ξαπλωνόμαστε στις ακτές.
Το χειμώνα, βρίσκουμε τα καφέ και αράζουμε εκεί.
Την άνοιξη…ποιος έχει μυαλό για δουλειά και το φθινόπωρο….κάνουμε και λίγο κούρα για το δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει.

Ελλάς το μεγαλείο σου και το ελληναριό σου. Διότι, κακά τα ψέματα, δεν είμαστε και περισσότερο δουλευταράδες από τους πολιτικούς μας.
Είμαστε αυτοί και αυτοί είναι εμείς.

Πάμε επικαιρότητα όμως, διότι είχαμε κι απ’αυτήν αν και διήμερο. Και πρώτα-πρώτα είχαμε την Αννούλα κοντά μας.
Η υπουργός Παιδείας, αν και προκάλεσε αρκετά τις τελευταίες ημέρες με τις εξαγγελίες για το νέο σχολείο και τα σχετικά ήρθε στην όμορφη όπως είπε Πιερία για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Απαστράπτουσα και φρεσκαδούρα κυρία υπουργέ μας. Πάντα μου άρεσε η κυρία αν και τώρα στο υπουργείο Παιδείας, νομίζω ότι δεν είναι στα φόρτε της.

Πήγαν και για διαμαρτυρία εκεί οι καθηγητές και οι συνδικαλιστές και ανήρτησαν και πανό και είπαν κι αυτοί τον πόνο τους.
Πείτε, πείτε, στο τέλος μπορεί και κάτι να τους μείνει.

Λαμπερά και λαμπρά τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Μεγ.Αλέξανδρο στο Αλεξάνδρειο με τη φροντίδα του καθηγητή Δημ.Παντερμαλή.
Αξιόλογη.

Διήμερο με πολύ σουλάτσο ήταν αυτό που μας πέρασε πλάκα-πλακα. Πλην γαλάζιων που πήγαν μια βόλτα Αθήνα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του πολυσυζητημένου συνεδρίου.

Όσο συζητήθηκε πριν, τόσο δεν συζητήθηκε στη διάρκεια αυτό το συνέδριο.

Όχι περίμεναν κινήσεις εντυπωσιασμού, όχι περίμεναν αποχωρήσεις. Τάχα μου η αρχή του τέλους, τα διαζύγια και οι ρήξεις.
Απολύτως τίποτα.

Ομιλητές και σύνεδροι συμφώνησαν και ψήφισαν και χειροκρότησαν άπαντες…ακόμη και τον Καραμανλή που μέχρι πρότινος ήταν και το κόκκινο πανί.

Ομιλητής και ο δικός μας Κώστας Κουκοδήμος, Τομεάρχης Αθλητισμού γαρ, που παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Ν.Δ. για τον Αθλητισμό και καταχειροκροτήθηκε από τους ντόπιους και μη συνέδρους.

Τώρα που είπα αθλητισμός θυμήθηκα. Τι θα γίνει ρε παιδιά μ’εκείνο το Μουντιάλ….άντε τελειώστε επιτέλους.
Είπαμε να χαλαρώνουμε βλέποντας ποδόσφαιρο αλλά πλέον έχει γίνει….εφιάλτης σε σπίτια και μαγαζιά.

Τουλάχιστον βάλτε μας σε επανάληψη το ματς της Εθνικής μας, μπας και απολαύσουμε ολίγον από Σαμαρά και πολύ από Τζόρβα να έρθουμε στα ίσια μας.

Μα πού ήταν χαμένος αυτός ο άνθρωπος. Ο γυναικείος πληθυσμός μόλις που τον ανακάλυψε και άρχισε να βαριαναστενάζει.

Καλή μας ημέρα, καλή μας εβδομάδα, ελπίζουμε αυτές να είναι οι τελευταίες βροχές του καλοκαιριού.

Να γίνουν ηλιόΛΟΥστες οι μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: