Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έγινε και το συνέδριο της Ν.Δ. Ήταν αναμενόμενο. Αδιόρθωτοι Έλληνες. Ένας λαός..
ταυτισμένος με την υποκρισία. Υπερασπίστηκαν το έργο του Κωστάκη και άκουσον-άκουσον, τον αποθέωσαν οι σύνεδροι.
***
Γιατί ρε παιδιά, τι έκανε το παιδί και τον κάνετε ήρωα; Τι άλλο κακό έπρεπε να κάνει για να καταλάβουμε ότι μας διέλυσε τη χώρα;
***
Και ειπώθηκε στο συνέδριο από τον Σαμαρά, τέρμα η οικογενειοκρατία, τέλος όσοι πίκραναν την παράταξη, τέλος τα φέουδα. Μα υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα από τον Καραμανλή;
***
Τελικά, αυτή η οικογένεια έτυχε μιας τεράστιας ασυλίας στην Ελλάδα, τόσο ο παμμέγιστος θείος όσο και ο τζούνιορ ανιψιός.
***
Τον Καραμανλή κατά την ώρα εισόδου του στο συνέδριο θα του άξιζε ένα παρατεταμένο ου ή στην επιεικέστερη των εκδοχών αδιαφορία. Μαζόχες Έλληνες.
***
Κι εδώ είναι η ευθύνη των πολιτών. Δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που υπερασπίζονται τον Άκη, τον Μαντέλη, τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Ν.Δ. μπαίνει σε νέα πορεία και οδεύει προς την εξουσία.
***
Είναι αστείο να λες ότι κάναμε λάθη και κριθήκαμε και παράλληλα με θράσος να ζητάς εκ νέου εξουσία σε διάστημα λίγων μηνών και ενόσω οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές.
***
Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί που τρέχουν στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έχουν κίνητρα ιδεολογικά ή ωφελιμιστικά. Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί τόσος ντόρος για το τίποτε, τόση προσέλευση για μια χιλιοπαιγμένη παράσταση.
***
Κι όταν βλέπω όλους αυτούς τους νέους να δίνουν «αγώνες» για μια Ελλάδα νέα, για μια νέα αρχή, σκέφτομαι τα χαμένα χρόνια της νιότης μας, προσφορά σε καριέρες και τρομάζω με τη σκέψη ότι η νέα γενιά θα δει τα χειρότερα.
***
Δεν είναι ότι στη χώρα μας απέτυχε το πολιτικό σύστημα. Πρωτίστως αποτύχαμε εμείς που το εκτρέφουμε και δεν έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ανατροπές διατηρώντας το ρόλο του κλασικού  χειροκροτητή.
***
Προσπάθησα να προσεγγίσω το συνέδριο της Ν.Δ. χωρίς προκατάληψη και πάθος, κάτι που θα αμφισβητήσει ο φανατικός ή και ο μετριοπαθής Καραμανλικός που θέλει να ζει σ’έναν κόσμο ειδώλων. Άλλωστε με την ίδια λογική των ειδώλων και του star system συντηρούνται και οι πασόκοι.
***
Όταν ο ίδιος ο Σαμαράς αλλάζει σύμβολα, ιδέες και πρακτικές ποιος μου στερεί το δικαίωμα να πω ότι η Ν.Δ. χρεοκόπησε

Δεν υπάρχουν σχόλια: