Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η διοίκηση του ΨΝΠΟ στην κλινική των οξέων περιστατικών - Ενίσχυση των υπηρεσιών


kosmadakis

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η κλινική των οξέων περιστατικών ήταν η επόμενη ενημερωτική επίσκεψη της διοίκησης ...
του ΨΝΠΟ.

Τη διοίκηση που αποτελούσαν ο διοικητής κ. Μ.Κοσμαδάκης και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Δ.Τζήκας, υποδέχθηκαν στην κλινική των οξέων ο διευθυντής της κλινικής, ψυχίατρος κ. Αγγελίδης, η προϊσταμένη κ. Ευρ.Ζώβλικα με το προσωπικό της κλινικής.
Ο κ. Κοσμαδάκης και ο κ. Τζήκας, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους του μικροβιολογικού Εργαστηρίου, μαγειρείου, πλυντηρίου και τους χώρους διαμονής των νοσηλευόμενων και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους, κάθισαν σε ανοιχτή συζήτηση με κύριο θέμα τη λειτουργία-προβληματισμούς-προτάσεις της κλινικής οξέων περιστατικών.
Στη συζήτηση συμμετείχαν και η διευθύνουσα νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Ι.Καραθάνα, η ψυχολόγος κ. Γ.Βούρα και η Κοιν.Λειτουργός κ. Ολ.Βερβιτσιώτη, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι.
Συζητήθηκε η λειτουργία της κλινικής και οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση: α) Να υπάρχει πλήρης σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και τα δικαιώματα των νοσηλευόμενων ασθενών β) Να δοθεί έμφαση στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής στη διάρκεια της νοσηλείας τους στην κλινική, γ)(Προσπάθεια ελέγχου της διαταραγμένης ψυχοπαθολογίας σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, δ) Έλεγχος της απρόβλεπτης βίας και επιθετικότητας των ασθενών μέσα σε θεραπευτικά πλαίσια, ε)Συνεργασία με υπηρεσίες κοινοτικής ψυχιατρικής και την οικογένεια για τη μετανοσοκομειακή φροντίδα και την αποφυγή της υποτροπής της ψυχικής αρρώστιας.
Επίσης, έθεσαν προς τη διοίκηση κάποιους προβληματισμούς και έκαναν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της κλινικής.
1.Η βελτίωση της συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
2.Η βελτίωση της συνεργασίας με τα νοσοκομεία Βόλου και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Τέλος, η διοίκηση, αφού άκουσε τους προβληματισμούς των εργαζομένων προχώρησε στην ανακοίνωση δραστικών λύσεων όπως:
Ενίσχυσε ήδη την κλινική με πρόσθετο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τοποθετώντας δυο εργαζόμενους στη δύναμη της κλινικής. Σε ένα μήνα από σήμερα θα ενισχυθεί ακόμη με έναν νοσηλευτή. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα μετακινηθεί ακόμη ένας νοσηλευτής αυξάνοντας τη δύναμη της κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: