Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010



E-mailΕκτύπωσηPDF
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Τον γνωστό δημοσιογράφο (Χωρίς Σύνορα) Στέλιο Κούλογλου έχουν καλέσει το «Ράδιο Ενημέρωση» της Κατερίνης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης για να παρουσιάσει στους Πιεριείς το βραβευμένο στο...
Διεθνές Φεστιβάλ της Σεούλ ντοκιμαντέρ του «Η Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου».
Το ντοκιμαντέρ, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρεία ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου. Ο Τζον Πέρκινς και οι συνάδελφοι του οικονομικοί δολοφόνοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μην το χάσετε. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον γνωστό καλό δημοσιογράφο.
Αύριο Τρίτη, στις 9.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.



Μια χαρά (όπως είδαμε και στη Γρίτσα, που ήρθε η υπουργός Παιδείας) προστατεύουν οι αστυνομικοί τους υπουργούς από τους διαδηλωτές.
Με τους (παραβάτες) του ποινικού δικαίου φαίνεται έχουν σοβαρό πρόβλημα. Αλλιώς δε εξηγείται πώς έχασε «ο καλύτερος υπουργός Προστασίας του Πολίτη» (κατά την κ. Διαμαντοπούλου) έναν πιστό συνεργάτη από δέμα-βόμβα που έφτασε μέχρι την ξώπορτά του.


Φεστιβάλ ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες ήταν το «Φεστιβάλ στην Άμμο» που οργάνωσε χθες το μεσημέρι, στην καλοκαιρινή αίθουσα δεξιώσεων του Πολυχώρου Mediterranean στην Παραλία ο Σύλλογος «Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Την καλλιτεχνική επένδυση του Φεστιβάλ (τα έσοδα του οπίου θα διατεθούν για τις ανάγκες των πασχόντων παιδιών και των οικογενειών τους) ανέλαβαν πρόθυμα ντόπιοι τραγουδιστές και ντόπια μουσικά σχήματα.


Δεν μας έκανε την τιμή η υπουργός να κόψει την κορδέλα στα εγκαίνια της έκθεσης του Αλεξάνδρου στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, καθότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Επιπλέον, δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο για το καλοχτισμένο ίματζ της υπουργού, να περάσει μπροστά από τους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς και να ακούσει τα εξ’ αμάξης, παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.
Παρόλα αυτά στα εγκαίνια της έκθεσης, υπήρξε ισχυρή εκπροσώπηση από την Κυβερνητική παράταξη, αφού ο Γιάννης Αμοιρίδης και η Μαρία Μίχου, ήταν από νωρίς εκεί. Την τελευταία στιγμή πάντως, έφτασε και ο Νομάρχης Πιερίας, ο οποίος το πρωί της ίδιας μέρα παρακολουθούσε τις εργασίες του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.


Αν από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να επιλέξουν υποψήφιο δήμαρχο, η Πολιτεία προτίθεται να δημοσιεύσει δωρεάν σχετική αγγελία.
«Ζητείται υποψήφιος δήμαρχος, για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη. Απαραίτητα προσόντα, άριστη γνώση χειρισμού η/υ. Η πράσινη κάρτα δεν είναι απαραίτητη. Προτεραιότητα οι ποντιακής καταγωγής και οι θητεύσαντες στο κοινοβούλιο»


«Λέοντες» οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για να «καλωσορίσουν» την Άννα Διαμαντοπούλου. Λέοντες, αλλά λίγοι… πολύ λίγοι σε αριθμό…
Προφανώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προτίμησαν να χαρούν το πρώτο καλοκαιρινό απόγευμα σε κάποια παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: