Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ξέρετε, πολλές φορές οι λεπτομέρειες είναι τόσο σημαντικές που....
αξίζει τον κόπο να τις δίνουμε περισσότερη σημασία. Μη λέμε λοιπόν ποτέ, ωχ αδελφέ, έτσι γίνεται, έτσι ήταν πάντα. Και εξηγούμαι.
***
Συμφωνήσαμε πλέον όλοι ότι κλέφτες είχε και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Κάτι που όταν το υπαινίχθηκε ο Βαγγέλης Πολύζος, ο Κωστάκης, σκληρός τιμωρός, του έβγαλε κόκκινη κάρτα.
***
Βέβαια ο Βαγγέλης, αθεράπευτα Καραμανλικός, ερωτευμένος με τον αρχηγό όπως οι πιτσιρικάδες της εποχής του με την Αλίκη, δεν το πήρε κατάκαρδα, ήταν έτοιμος να κόψει φλέβες γι’αυτόν.
***
Φανταστείτε τώρα τη σχέση των άλλων πολιτών με τους ηγέτες τους, γίνεται πολλές φορές σχέση πάθους. Όπως λέγαμε για του Χριστού την πίστη τη μεγάλη. Πόσοι και πόσοι δεν μαρτύρησαν και δεν μαρτυρούν καθημερινά για την ιδέα τη μεγάλη του Αντρέα ή του εθνάρχη;
***
Το λέω με αφορμή τη χθεσινή στήλη της «Τ» που σχολίασα το ότι ο Καραμανλής ατυχώς αποθεώθηκε στο συνέδριο της Ν.Δ. Και χαίρομαι, γιατί έγινε δεκτό από σκεπτόμενους πολίτες με μεγάλη κατανόηση.
***
Κι έρχομαι στις λεπτομέρειες. Νέα σελίδα είπε ο Σαμαράς. Σε απλά ελληνικά. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Αυτός θέλει νέα πατρίδα. Αυτός που στο Μουσείο της Ακρόπολης διόρισε 90 στους 100 Καλαματιανούς. Ποιον μπορεί να πείσει; Και μη μου πείτε έτσι γινόταν πάντα.
***
Όπως λέγαμε ότι ο σοσιαλισμός είναι τρόπος ζωής και δυστυχώς δεν μας έπεισε ο Ακης και τα άλλα τρωκτικά, τώρα λέμε «αρχή άνδρα δείκνυσι» και πώς να το κάνουμε, δεν μας έπεισε ο Αντώνης, κομματάρχη της ΕΡΕ μας θύμισε.
***
Άλλη λεπτομέρεια. Ο υιός Ζαγορίτης, σκόρδα το παλικάρι, τσιφτάκος είναι και χαλάλι του, παλαμάριαζε τη Τζούλια και σίγουρα το χάρηκε όλο το κόμμα και ο πατήρ μαζί.
Σκεφτείτε να τον παλαμάριαζε ο Ασλάνης.
***
Να όμως που ο τσιφτάκος ήταν ναυτάκι, υπηρετούσε στο Ναυτικό Μουσείο, κάτι σαν το τριεθνές και το Σουφλί δηλαδή και αντί να βαράει γερμανικό 2-4 όπως όλα τα παιδιά των Ελλήνων σορόπιαζε με την Τζούλια.
***
Που είναι το κακό; Ποιος κακός π….τον μετέθεσε στο Ναυτικό Μουσείο και πόση σκοπιά έχει φυλάξει στα σύνορα ο τζουτζούκος;
***
Τώρα ξέρω, θα μου πείτε….ε, αυτά πάντα γίνονταν. Κι εγώ θα σας πω κάτι άλλο. Αν τώρα πάει μια βόλτα σε κανένα τάγμα του Έβρου ο Ζαγορίτης και μιλήσει στους φαντάρους για πατρίδα θα τον πιστέψει κανείς; Κι εγώ σας λέω ούτε που θα τον χειροκροτήσει. Ίσως μόνο κάποιοι που θα ελπίζουν σε μια ευνοϊκή μετάθεση.
Σ.Σ. Ο Λευτέρης Ζαγορίτης είναι ο απερχόμενος Γραμματέας της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: