Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του νέου κόμματος της Ντόρας που θα φέρει  τα πάνω-κάτω. Είκοσι τρεις βουλευτές φέρονται προς αποχώρηση από τη Ν.Δ. αλλά με τη μέθοδο της …σταγόνας.
***
Ανακατατάξεις σ’ολη την Ελλάδα αλλά και στην Πιερία. Να θυμίσουμε ότι ιστορικά και επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. στάθηκαν ευθύς εξαρχής στο πλευρό της Ντόρας.
***
Αποστάσεις πήρε η Ντόρα από τη διακυβέρνηση Καραμανλή την ώρα που αγωνιωδώς ο Σαμαράς προσπαθεί να προφυλάξει το τρωθέν κύρος του πρώην πρωθυπουργού.
***
Βουτηγμένοι ως το λαιμό οι γαλάζιοι με τους Βατοπεδινούς σε κομπίνες δις. Είναι βλέπετε το βαθύ θρησκευτικό τους συναίσθημα.
***
Πόθεν έσχες σε πρώην υπουργούς Άμυνας για τα εξοπλιστικά. Αποφασισμένος ο Γιώργος να μη χαριστεί σε κανέναν.
***
Και η Πιερία στις πρώτες θέσεις στο πάρτι της Υγείας όπου «χορηγούνταν αφειδώς και παρανόμως συμπυκνωτές οξυγόνου, ιατρικά υλικά, ουροσυλλέκτες, καθετήρες και ορθοπεδικά υλικά». Έτσι τουλάχιστον διαβάζουμε σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
***
Δεν θα χρειαζόταν να κόψουμε ούτε δώρα ούτε μισθούς, αν όλοι πληρώναμε τους φόρους που μας αναλογούν. Φτάνει όμως αυτό, αφού μέρος των εσόδων πάει κατευθείαν σε τσέπες επιτήδειων;
***
Φτωχός στην Καρδίτσα πλούσιος στο Κολωνάκι ο πρώην πρόεδρος της βουλής Σιούφας που βόλεψε τα παιδιά του με τον καλύτερο τρόπο.
***
Άλλο και τούτο με την Τζάκρη. Αν είναι αλήθεια να το κλείσουμε το μαγαζί. Τουλάχιστον απ’τη νέα γενιά περιμέναμε πολλά.
***
Και  νυχτοφύλακας και καθαρίστρια με τον ΑΣΕΠ. Τι να κάνουμε, οι θέσεις υπαλλήλων της βουλής είναι κατειλημμένες για τα επόμενα 50 χρόνια.
***
Ο,τι μπορεί ο καθένας κάνει. Μήπως  στην Πιερία δεν γέμισαν δημόσιο και δήμους με συγχωριανούς και συντοπίτες; Και όχι μόνο βουλευτές αλλά και πολιτευτές!
***
Ζυμώσεις για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην Πιερία. Παρών ο Χριστογιάννης. Σημειώστε ότι ο επιτυχών συνδυασμός στην περιφέρεια βγάζει αντιπεριφερειάρχη, άσχετα απ’τα αποτελέσματα του νομού. Άντε τώρα να βρεις γενναίους.
***
Γενικός προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ και για τους τρεις νέους δήμους. Βλέπω πολλούς ανεξάρτητους, πολλές καραμπόλες. Αλλά και στη Ν.Δ. τα πράγματα δεν είναι απλά. Έχουμε και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
***
Διαπίστωση γαλάζιου στελέχους. Η παντοκρατορία του Σταθμού στα δημοτικά έληξε. Ζήτω ο ορεινός όγκος.
Κι εγώ νόμιζα ότι τα κριτήρια ήταν αναπτυξιακά. 
(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: