Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Επίσκεψη Σουηδών μαθητών στο Νομάρχη Πιερίας

episkepsh_1
Σουηδούς μαθητές και τους καθηγητές τους υποδέχτηκε χθες στο Διοικητήριο ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, στο πλαίσιο επταήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νομό ...Πιερίας.

episkepsh_2Η επίσκεψη της σουηδικής αποστολής, που αποτελείται από τριάντα μαθητές και πέντε καθηγητές της τρίτης τάξης Γυμνασίου του προαστίου Trangsund της Στοκχόλμης, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Πλάτων».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία, στον Όλυμπο και τα άλλα αξιοθέατα και στις ομορφιές της Πιερίας, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τον τουριστικό πλούτο του νομού.
Ο Νομάρχης Πιερίας αφού τους καλωσόρισε, συζήτησε με τους 15χρονους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους σχετικά με τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους από την Πιερία, για τη ζωή στην Ελλάδα και τη Σουηδία και έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.
Στο τέλος της επίσκεψης, ο Νομάρχης Πιερίας ευχήθηκε καλή πρόοδο και προσκάλεσε τους Σουηδούς επισκέπτες να επιλέξουν ξανά την Πιερία για τις διακοπές τους, ενώ τους προσέφερε έντυπο και ψηφιακό τουριστικό υλικό της Πιερίας.
(Πολιτεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: