Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ - Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Ορατός ο κίνδυνος των κατασχέσεων ακόμη και σε βάρος των μελών του Δ.Σ.



Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου με τις σωρευμένες οφειλές σε ΙΚΑ, Εφορία και προμηθευτές, συζητήθηκε εκ νέου σε σύσκεψη που οργανώθηκε αυτή τη φορά στο Επιμελητήριο Πιερίας, παρουσία των βουλευτών του ...
νομού, προκειμένου να βρεθεί
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού κ. Δρούγκας σημείωσε πως αν δεν ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του το Χιονοδρομικό κινδυνεύουν με κατάσχεση ακόμη και οι προσωπικές περιουσίες των μελών του Δ.Σ. και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να παλέχψουμε, είναι ένα μεγάλο έργο για την Πιερία».
Η κ.Μ. Μίχου
Η κ. Μίχου στην τοποθέτησή της τόνισε πως κρίνεται η νομιμότητα της επιχείρησης, η οποια ουσιαστικά δεν υφίσταται αφού δεν υπάρχει πλέον «μετοχικό κεφάλαιο». Για να λειτουργήσει όπως είπε νόμιμα, πρέπει άμεσα να βρεθούν 220.000 ευρώ.

Τάχθηκε υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την συμμετοχή σ’ αυτήν και των φορέων, ενώ ανέφερε πως προκύπτει οριακή βιωσιμότητα για την εταιρία, η οποία πάντως εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες.
Πρότεινε τη διατήρηση της λειτουργίας και τη μετατροπής της σε δημοτική επιχείρηση με αυστηρή διαχείριση.
Τέλος ανέφερε πως επιβάλλεται διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος, ώστε όσοι μετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα, ενώ έκρινε μεγάλο το ποσό που απαιτείται της τάξης  των 220.000 ευρώ.

Ο κ.Γ. Παπαστεργίου
Από το 2006 είχα προειδοποιήσει να μην προβεί η Εταιρία σε μίσθωση των ακινήτων.
Δεν μου προκαλεί εντύπωση ότι μόνο από τη λειτουργία του λιφτ η εταιρία δεν βγάζει τα έξοδα, είπε ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου που πάντως τόνισε πως επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργία του χιονοδρομικού, διότι στη λειτουργία του στηρίζονται μια σειρά από επιχειρήσεις στην περιοχή.
Η μόνη λύση είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η αγορά της από το Δήμο, είπε ο κ. νομάρχης.

Ο κ.Θ. Παπαγεωργίου:
Αδήριτη οικονομική ανάγκη είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, είπε ο βουλευτής Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως ήδη τυπικά η εταιρία έπρεπε να είχε κλείσει, αφού έχει «φάει» όλα τα κεφάλαια και κινείται αρνητικά.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι «οικονομική αδήριτη ανάγκη».
Εξέφρασε την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι η Εταιρία δεν είχε «λογιστική τάξη», παρότι ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος ήταν και λογιστής».

Δ. Βαϊνάς:
Ο δήμαρχος Πιερίων κ. Βαινάς από την πλευρά του τόνισε πως κάλεσε ορκωτό λογιστή να ερευνήσει την εταιρία, προκειμένου να δει όλες τις χρήσεις, πλην όμως κανείς δεν είναι σε θέση να του ξέρει αν υπάρχουν ή όχι όλα τα παραστατικά.
Μετείχα σε όλες τις Γ.Σ. της Εταιρίας και ποτέ μέχρι το 2007 δεν είχα ακούσει για αυτές τις οφειλές, είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως ο δήμος δεν έχει οικονομική δυνατότητα να βάλει τόσα χρήματα. Μόνο αν προβεί σε δανεισμό αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ενημερωθούν και οι άλλοι δήμοι που θα απαρτίζουν το νέο δήμο!

Ο κ.Γ. Αμοιρίδης:
Ο βουλευτής Πιερίας Γ. Αμοιρίδης, εξέφρασε την απορία του, γιατί αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται  τόσο πολύ αυτό το θέμα και έθεσε επίσης τα εξής ερωτήματα: Ποιος δήμος θα πληρώσει; Ο δήμος Κατερίνης ή ο δήμος Πιερίων;
Επειδή εμπλέκεται η Τ.Α. θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι όλοι οι δήμοι που θα συγκροτήσουν τον νέο Δήμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης και συνέχισε: «
Δεν άκουσα πουθενά για καταλογισμό ευθυνών! Δεν πρέπει να διεκδικήσει χρήματα η Εταιρία από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση;
Είναι μεγάλο έργο, πρέπει να πέσει άπλετο φως. Πρέπει επίσης οι Κατερινιώτες να γνωρίζουν τι θα πληρώσουν, όπως και οι δημότες των άλλων δήμων που θα συνενωθούν με την Κατερίνη, πρέπει να γνωρίζουν τι χρωστάει ο δήμος Κατερίνης.
Πρότεινε μετά την εκκαθάριση και λύση των οικονομικών προβλημάτων το Χιονοδρομικό να «περάσει» στο Δήμο ως αθλητική υποδομή, όπως έχουν περάσει και τα γήπεδα.

Ο κ. Ηλ. Χατζηχριστοδούλου:
Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Χατζηχριστοδούλου ξεκινώντας την τοποθέτησή του και συνέχισε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μετά από τόσες συζητήσεις δεν ξέρουμε με ακρίβεια ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Εταιρίας. Δεν έχουμε δικαίωμα να εγκαταλείψουμε το χιονοδρομικό. Δεν είναι του Ελατοχωρίου, είναι των φορολογουμένων. Πρέπει να αλλάξει νομική μορφή, να μην είναι Α.Ε., ώστε να μπορεί να χρηματοδοτείται και από άλλους φορείς» κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: