Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Τα Καλλικρατικά νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα ως προς τις εξελίξεις που δρομολόγησαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.
Κι αυτό, γιατί οι ...αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις συνοδεύτηκαν από το σοβαρό τραυματισμό ενός συμπολίτη μας στα διόδια του Αιγινίου.

Και επειδή πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν από εκείνη την ημέρα σχετικά με το πώς πρέπει να οργανώνονται οι κινητοποιήσεις πολιτών, οφείλουμε να πούμε πως η ασυνειδησία ενός οδηγού δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι ευθύνες μετατίθεται στους διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Φαντάζομαι, χωρίς να θέλω να πω περισσότερα, πως την επόμενη φορά που θα υπάρξει ανάλογη κινητοποίηση τα μέτρα ασφαλείας που παρθούν από κάθε αρμόδια αρχή θα είναι τα ενδεδειγμένα. Αυτά προς το παρόν.

Ένα διήμερο μάλλον φθινοπωρινό περάσαμε στην Πιερία. Με τόσο νερό που έπεσε κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι πάμε πάλι απ'την αρχή....να υποδεχθούμε τον χειμώνα.

Πάμε τώρα στην άνυδρη πολιτιστικά Κατερίνη που δροσίστηκε επίσης την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με την παρουσίαση των μελοποιημένων ποιημάτων ντόπιων καλλιτεχνών σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε παρουσία πολυπληθούς παρακαλώ ακροατηρίου.

Χαρήκαμε που έγινε, ευχόμαστε να είναι μόνο η αρχή, όπως σημείωσα στο ρεπορτάζ, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η πολιτιστική προσφορά περιορίζεται στα ίδια και τα ίδια με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Έχουμε πάντα τους ίδιους ανθρώπους, να παρουσιάζουν τα ίδια πράγματα, με διαφορετική σειρά, μορφή, τρόπο, και περιορίζουμε μ'αυτό τον τρόπο προσπάθειες και ευαισθησίες συμπολιτών μας που δεν είναι λίγες, πιστέψτε με.

Μια τέτοια, ανάλογη παρουσίαση, οφείλει η πόλη στους δημιουργούς της κάθε χρόνο εμπλουτισμένη με ο,τι καινούριο προκύπτει.

Μήπως ήξερε ο Κατερινιώτης ότι υπήρχαν τόσοι ντόπιοι ποιητές; Μήπως γνωρίζει το συγγραφικό έργο των δικών μας συγγραφέων;
Καθιερώθηκε ποτέ εβδομάδα, μην πω μήνας παρουσίασης ντόπιων καλλιτεχνών;

Αλλαγή θέματος. Νέα σύσκεψη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Πιερίας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου.
Οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά.

Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να περιμένουμε αυτή την πίεση του χρόνου για να “οργανωθούμε” το σίγουρο είναι πως τόσα χρέη δεν ξέρω ποιος και γιατί πρέπει να ....αναλάβει σε περιόδους μάλιστα ισχνών αγελάδων.(τοπικη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: