Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ με ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ... ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΚΛΠ

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2010
Το «πάρτι κερδοφορίας» μεταξύ προμηθευτών νοσοκομειακών υλικών - ιατρικών μηχανημάτων και ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, αποκαλύπτεται μέσα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της έρευνας, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα», τα τελευταία πέντε χρόνια οι δαπάνες στην Υγεία έχουν διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 3 δις ευρώ από 1.5 δις. Η συνολική δαπάνη για την Υγεία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει πλέον το 10,1% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 9%. Παράλληλα, για το 2009 η συνολική φαρμακευτική δαπάνη θα φτάσει τα 9,2 δισ. ευρώ, όταν στην Ισπανία, με τετραπλάσιο πληθυσμό, η αντίστοιχη δαπάνη είναι 12 δισ.ευρώ.(TVXS - ΠΗΓΗ)
Και η Πιερία στις πρώτες θέσεις στο πάρτι της Υγείας όπου «χορηγούνταν αφειδώς και παρανόμως συμπυκνωτές οξυγόνου, ιατρικά υλικά, ουροσυλλέκτες, καθετήρες και ορθοπεδικά υλικά». Έτσι τουλάχιστον διαβάζουμε σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».(ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ)
Αυτά τα δημοσιέυματα υπάρχουν στον τύπο της Ελλάδας, αλλά και στο τοπικό τύπο.
Σε εμάς στο blog ΚΡΑΧΤΗΣ ήλθε επιστολή που αναφέρει τί συμβαίνει στο Νοσοκομέιο Κατερίνης τα τελευταία χρόνια....
...κείμενο επιστολής ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...
Αγαπητό μπλόκ "ΚΡΑΧΤΗΣ"
Με λίγα λόγια θέλω να σας αναφέρω τί ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο Κατερίνης με την προμήθεια υλικών. Στο νοσοκομείο μας, εδώ και αρκετά χρόνια την προμήθεια των  υλικών τη λυμμαίνονται ελάχιστοι και συγκεκριμένα ένας.Δέν θα αποκαλύψω όνομα γιατρού, ούτε όνομα προμηθευτή, άν και τα γνωρίζω.Απλά θα αναφέρω πώς στήνονταν το σκηνικό με συνταγές που κατέληγαν πάντα κατά ποσοστό 90% στον ίδιο προμηθευτή.Πάντα υπήρχε ο απομηχανής θεός (γιατρός) που αναλάμβανε την πρωτοβουλία και "τακτοποιούσε" για λογαριαμσο των συγγενών το θέμα της προμήθειας υλικών.Αυτή η ενέργεια του γιατρού εκ πρώτης στους ασθενείς μπορεί να προκαλούσε και την υποχρέωση που τους εξυπηρετούσε.Πού να ήξεραν τί κρυβόταν απο πίσω.Αυτό το φαινόμενο ήταν καθημερινότητα και ο γιατρός "εξυπηρετούσε" συγκεκριμένο προμηθευτή.
Στην προηγούμενη διοίκηση αναφέρθηκε το γεγονός και δόθηκε κατάλογος προμηθευτών για ελέυθερη επιλογή απο πλευράς των συγγενών των ασθενών.Βέβαια αυτός ο κατάλογος εξαφανίστηκε και έτσι απο απο μηχανής θεός (γιατρός) συνέχισε το θεάρεστο έργο του.Αυτό  ισχύει και σήμερα
Ονομα γιατρού δέν θα πώ, ούτε όνομα προμηθευτή, θα το αφήσω στο Νέο Διοικητή να το βρεί, αρκεί να ελέγξει όλες τις προμήθειες των τελευταίων ετών, ποιός συνταγογραφεί και σε ποιόν προμηθευτή στέλνει με δική του πρωτοβουλία τους ασθενείς.Αυτά και άν χρειαστεί θα επανέλθω.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: