Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010
Αν πλήρωναν οι οφειλέτες στις ΔOY τους βεβαιωμένους μόνο φόρους δεν θα προσφεύγαμε στο ΔΝΤ.
***
Αν δεν είχαμε τόσο εκτεταμένη φοροδιαφυγή θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια.
***
Και επειδή οι μαύρες τρύπες είναι τεράστιες κλήθηκαν οι συνήθεις ύποπτοι να τις καλύψουν, τουτέστιν μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι.
***
Ας μας δώσουν τουλάχιστον τη χαρά να μάθουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι καταφερτζήδες. Έχουμε και μεις τον τρόπο μας ως πολίτες να τους δείξουμε την αντίδραση μας, μποϋκοτάροντας τα προϊόντα τους ή ακόμη και προπηλακίζοντας τους.
***
Τουλάχιστον να μοιραστούν το «ντου» πολιτικοί και μεγάλοι φοροφυγάδες.
***
Την ίδια ώρα που ένας μικρο-οφειλέτης για 1.500 ευρώ οφειλή γλείφει κατουρημένες ποδιές για να πάρει ενημερότητα, είναι απορίας άξιο πως λειτουργούν τόσες βιομηχανίες, τόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί, πώς γίνονται αγοραπωλησίες, πώς γίνονται δανεισμοί μέσω τραπεζών.
***
Είναι βέβαια και το κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών, όπου προφανώς τα εμπόδια για τους μεγαλο-οφειλέτες ξεπερνιούνται με άνωθεν εντολές, ενώ οι μικροί καταλήγουν ακόμη και στον Κορυδαλλό.
***
Οι πολίτες ζητούν να σταματήσει το καθεστώς της ευνοιοκρατίας, θέλουν ίση μεταχείριση και δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία.
***
Πέρα από το «φέρτε πίσω τα λεφτά» που πάρθηκαν υπό μορφή μίζας, δώρου, παράνομης συναλλαγής υπάρχουν και τα λεφτά που δεν δόθηκαν ποτέ, χρέη που διαγράφηκαν, οφειλές που πάγωσαν και εις υγείαν των κοροΐδων.
***
Αν πλήρωναν δηλαδή αυτοί οι κύριοι, ούτε αυξημένη βενζίνη θα αγοράζαμε ούτε οι μισθοί και οι συντάξεις θα είχαν μειωθεί ούτε θα υπέφερε από την ύφεση όλη η αγορά.
***
Όπως, αν δεν έπαιζαν τα ομόλογα στο κουμάρι κάποιοι ούτε οι συντάξεις θα κινδύνευαν ούτε η 35ετία ούτε το οκτάωρο.
***
Κι επειδή από κυβερνητικά χείλη ειπώθηκε ότι οι ανείσπρακτες οφειλές είναι πάνω από 30 δις  και η φοροδιαφυγή ανέρχεται στο 40% του καθολικού κύκλου εργασιών, σημαίνει ότι μέσα σε μια πενταετία θα μπορούσαμε ακόμη και το χρέος  της χώρας να τακτοποιήσουμε.
***
Η κυβέρνηση δειλά-δειλά δείχνει ότι έχει τη βούληση. Σημασία έχει ως που φτάνει αυτή η βούληση κι αν μπορεί ν’αγγίξει όλους όσους είναι στο απυρόβλητο.
***
Ένα καλό δείγμα γραφής θα ήταν να μας ανακοινώσει τα ονόματα των 8.000 Ελλήνων που οφείλουν 20 δις.
Για να δούμε μεταξύ αυτών επιτέλους ποιοι είναι οι εθνικοί ευεργέτες, οι αδέκαστοι μεγαλο-δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες που θέλουν να σώσουν τη χώρα.
Ίσως πήρατε κάποια γεύση περί τινός πρόκειται. 
(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: