Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010
Έχουμε πρόβλημα στον τουρισμό. Κακά μαντάτα έρχονται.  Μήπως δεν το περιμέναμε; Μήπως είναι αστάθμητος παράγοντας;
Επτά μήνες ...τώρα η κρίση, τα μέτρα, οι εντάσεις.
Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να προβλέπουμε; Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ας αναζητήσουν τα δημοσιεύματα του τύπου που προοιώνιζαν την κρίση στον τουρισμό.

Και μια πρόταση. Εκτός από φιλοξενίες και συνεντεύξεις που κατά την ταπεινή μου άποψη, πολυφορέθηκαν και τα αποτελέσματα δεν είναι δα και μετρήσιμα, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος.
Η διαφήμιση μέσω των υπηρεσιών μας και των τιμών μας.

Η δυσφήμιση ξεκινάει από εμάς και όχι μόνο από τα ΜΜΕ των Αθηνών που καταγράφουν με το γνωστή υπερβολή τα γεγονότα στη χώρα μας που ούτως ή άλλως είναι σοβαρά.

Δηλαδή, πώς να προέβαλλαν τη βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και το θάνατο 4 ανθρώπων στην Αθήνα;
Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους και μονίμως.

Δείτε λίγο τα δημοσιεύματα για τις εισόδους-εξόδους του νομού, την βρωμιά σε τουριστικές περιοχές, τα προβλήματα που ξεφυτρώνουν κάθε καλοκαίρι, τις υψηλές τιμές μας σε παροχή υπηρεσιών.

Δεν είναι μόνο η τιμή του καταλύματος που ομολογουμένως είναι χαμηλή. Δεν έρχεται μόνο για να κοιμηθεί ο επισκέπτης. Έρχεται να φάει, να πιει, να διασκεδάσει.

Όσο για τις ξαπλώστρες…εντάξει, μπορεί να μη γίναμε Αθήνα και να πληρώνουμε 10 ευρώ την ξαπλώστρα αλλά μια τετραμελής οικογένεια δεν θέλει και λιγότερα για να καθίσει σε μια οργανωμένη ακτή.

Όλα ξεκινάνε από εμάς και όλα καταλήγουν σε εμάς. Χρόνια τώρα το φωνάζουν όλοι, χρόνια τώρα κανείς δεν πήρε πρωτοβουλία.

Άντε και λίγη αυτοκριτική. Δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν. Και όταν φροντίσουμε πρώτοι εμείς το «σπίτι μας» …ας έχουμε απαίτηση να νοιαστούν και οι άλλοι…. Που δεν προσπαθώ να τους απαλλάξω από τις όποιες ευθύνες τους.

Κάντε κάτι τώρα, έπρεπε να το έχετε κάνει από χθες.

Πάω και στην Κατερίνη τώρα, γιατί το κακό παράγινε και με τον κυκλικό κόμβο στην περιοχή του Ευκαρπίδη.
Δεν ξέρω ποιος το σχεδίασε ρε παιδιά, αλλά μιλάμε για επικίνδυνο σημείο στο κέντρο της πόλης.
Αιτία ταλαιπωρίας εκατοντάδων οδηγών καθημερινά. Δεν κυκλοφορείτε στην πόλη; Δεν κυκλοφορείτε ούτε με ΙΧ;

Θα επανέλθω αλλά με στοιχεία αυτή τη φορά, γιατί κουράστηκα να ακούω για μελέτες του Πανεπιστημίου που τις πληρώνουμε και ποτέ δεν τις εφαρμόζουμε αλλά πάντα βρίσκεται ένας πιο έξυπνος να ρίξει στο τραπέζι μια πρόταση την οποία υιοθετούμε με πολύ μεγάλη ευκολία και ταλαιπωρούμε όλο τον κόσμο.

Κι αν δεν θέλετε να απαντήσετε στους δημοσιογράφους, επειδή δεν τα πάτε καλά μαζί τους, απαντήστε στους πολίτες με κάποιο τρόπο. Βγείτε στα «δικά σας» μέσα ενημέρωσης.
Δεν χρωστάει ο τόπος τίποτα να πληρώνει τη δική σας «εμπάθεια».

Έχω κι άλλο….
Αναστατώθηκε ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης το πρωί της Τετάρτης. Σε ερωτικές περιπτύξεις είχε επιδοθεί «ζευγάρι» μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών και διερχομένων μαθητών, μικρών και μεγάλων.

Το περιστατικό δεν ξέρω αν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, δεδομένου ότι ήταν στο κέντρο της πόλης και δεκάδες πολίτες «σοκαρίστηκαν» με το θέαμα, αλλά το σίγουρο είναι πως ακόμη δεν μας έπιασαν οι ζέστες.
Αν μας πιάσουν…

Στη διάθεση της αστυνομίας τα όποια στοιχεία ζητηθούν, καθώς ο εν λόγω κύριος δραστηριοποιείται ως μικροπωλητής στην περιοχή σε καθημερινή βάση. Για το άλλο…δεν ξέρω αν γίνεται σε καθημερινή βάση, θα σας γελάσω.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: