Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Υπογράφτηκε από δυο υπουργούς

2_YPOYGOYS

Μόλις υπογράψει, στο προσεχές διάστημα κι ο υπουργός Οικονομικών, θα γίνει ΦΕΚ,θα κοινοποιηθεί στη Νομαρχία Πιερίας και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της
Υπογράφτηκε από τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα και από τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση, η απόφαση για την οριοθέτηση των πλημμυρόπληκτων περιοχών στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι δέκα από τους δεκατρείς δήμους της Πιερίας, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτωβρίου.
«Η απόφαση υπογράφτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν σκεφτούμε ότι σε άλλες περιπτώσεις οι πληγέντες έπρεπε να περιμένουν μέχρι και ένα χρόνο», δήλωσε ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ., Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σε συνεχή συνεργασία με ...τους αρμόδιους υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση του ζητήματος.
Ο κ. Αμοιρίδης επεσήμανε τη διάθεση της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα των πολιτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα ορμητικά νερά, ενώ τόνισε ότι η σχετική δαπάνη είναι εξασφαλισμένη, αφού η απόφαση των υπουργών αναφέρει πως θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδια υπηρεσία για το έργο αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων ορίζεται για την Πιερία η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδας.
Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, δικαιούνται οι πλημμυρόπληκτοι των Δήμων Αιγινίου, Αν. Ολύμπου, Δίου, Ελαφίνας, Κατερίνης, Κολνδρού, Λιτοχώρου, Μεθώνης, Πέτρας και Πιερίων.
Οι δικαιούχοι, καθορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία, αφού πρώτα θα έχουν υποβάλλει αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά και εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί από την απόφαση. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων από τους πληγέντες προς την αρμόδια Υπηρεσία, λήγει στο τέλος Νοεμβρίου του 2010.
Η Δωρεάν Κρατική Αρωγή, για την επισκευή ή ανακατασκευή, κατοικιών επαγγελματικών χώρων, αποθηκών και αγροτικών κτισμάτων θα χορηγείται σε τρεις δόσεις.
Η πρώτη δόση είναι το 30% του συνόλου της βοήθειας και χορηγείται με την έκδοση της έγκρισης χορήγησης Δωρεάν Κρατικής Αγωγής.
Η δεύτερη δόση είναι το 35% του συνόλου της Δ.Κ.Α. και χορηγείται με την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού και της τοιχοποιίας.
Η τρίτη δόση είναι το υπόλοιπο 35% και χορηγείται με την περαίωση του νέου κτίσματος η οποία θα βεβαιώνεται από αυτοψία της αρμόδιας Υπηρεσίας κατόπιν υποβολής σχετικής δήλωσης από το μηχανικό.
Για την αποκατάσταση κατοικιών το ποσό της Δ.Κ.Α. καθορίζεται στα 60 ευρώ ανά τ.μ. και μέχρι συνολικού εμβαδού 120 τ.μ. Αντίστοιχο είναι το ποσό και για τους πλημμυρόπληκτους επαγγελματικούς χώρους, χωρίς όμως περιορισμό ως προς το συνολικό εμβαδόν. Η απόφαση ορίζει επιπλέον βοήθεια 1000 ευρώ, αν έχει υποστεί ζημιά ο καυστήρας κατοικιών και επαγγελματικών χώρων.
Για την επισκευή αποθηκών και αγροτικών κτισμάτων η Δωρεάν Κρατική Αρωγή καθορίζεται στα 40 ευρώ ανά τ.μ. και μέχρι συνολικού εμβαδού 120 τ.μ.
«Η απόφαση»,αναφέρει ο βουλευτής, «αναμένεται να γίνει ΦΕΚ στο προσεχές διάστημα, αφού απομένει η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών και αμέσως μετά θα κοινοποιηθεί στη Ν.Α. Πιερίας και θα αρχίσει η εφαρμογή της». (Πολιτεια )

Δεν υπάρχουν σχόλια: