Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Μισό δις οι ζημιές; Σιγά, 28 δώσανε στις τράπεζες, αλλά κανείς δεν τους είπε «αλήτες»!
(Σύνθημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη)
PAGKALOS«Δεν θα επιτρέψουμε καταστροφές περιουσιών», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Θεόδωρος Πάγκαλος και προς στιγμήν νόμισα ότι τα έβαλε με τον υπουργό Οικονομικών.

MNHMH_ALEKSH
Αν είχα χρόνο... Αν μ' άφηνε ο θάνατος που κανείς δεν σταμάτησε... Αν μπορούσα να σας πω... Πεθαίνω. Όμως εσείς ζείτε. Δικαιώστε με. Πείτε για μένα. Προπάντων στους ανύποπτους. Σε κείνους που δεν ξέρουν. Οι φίλοι μου με λέγαν πρίγκιπα. Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι το όνομά μου θα επικρατούσε τόσο πολύ στον κόσμο. Αυτοί οι πρίγκιπες πεθαίνουν αθώοι, δολοφονημένοι σε μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ»...

Στίχοι από τον Άμλετ του Σαίξπηρ, χαραγμένοι σε μια πλάκα μαύρου γρανίτη, πάνω στο μνήμα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου

MONH_PETRAS_OLYMPOY
Υπογραφές από το χριστεπώνυμο πλήθος άρχισαν να συγκεντρώνουν οι ιερείς στους ναούς της Κατερίνης, για να επιστραφούν οι εγκαταστάσεις και οι εκτάσεις του πρώην Ψ.Ν.Π.Ο στην Εκκλησία.
«Αφού το ιστορικό Μοναστήρι εστέγασε-από συγκατάβαση της τοπικής Εκκλησίας-επί τόσα έτη τον ανθρώπινο πόνο, είναι τώρα δίκαιον και πρέπον να αποδοθεί και πάλι σ’ Αυτήν για να συνεχίσει ο λαός του Θεού να τιμά εκεί την Παναγιά της Πέτρας», λέει η Επιτροπή Αγώνος.
Προφανώς καθόλου δεν της περνά από το μυαλό ότι είναι δίκαιον και πρέπον, αφού εστέγασε επί τόσα έτη τον ανθρώπινο, να στεγάσει κάποτε και την ανθρώπινη χαρά.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζεται να οργανώσει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του νέου σταθμού.
Η οποία, σύμφωνα με την ΑΙΓΑΙΟ, θα είναι η 15η Δεκεμβρίου. Διότι, οι μέτοχοι, μπορεί να πήραν «μεγάλο ρίσκο» (όπως λένε), δεν θέλουν όμως να χάσουν και την αυξημένη, λόγω εορτών, πελατεία.

A1
Και όποιος δεν το κατάλαβε, τα όργανα στη Νου Δου ξεκίνησαν…
Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε καλά-καλά και η Ντόρα δέχθηκε τα πρώτα πυρά, για την «κόκκινη γραμμή» στο Σκοπιανό, που δεν ήταν τελικά και τόσο «κόκκινη», όπως λεν κάποιοι…
Από όλα όσα ειπώθηκαν, το πιο ενδιαφέρον σχόλια έγινε από τη Ρηγίλλης «επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις», ενώ κράτησε αποστάσεις από την τ. Υπουργό Εξωτερικών της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Τα πρώτα χτυπήματα των τυμπάνων του πολέμου…

Συνάντηση με εκπροσώπους της «Επιτροπής Αγώνα για την επιστροφή της Ι.Μ. Πέτρας Ολύμπου στη Μητρόπολη», θα έχει σήμερα ο δήμαρχος Πέτρας.
Ο κ. Παπαδημητρίου, έχει εκφράσει την ενόχλησή του για τη συγκρότηση της Επιτροπής, χωρίς καν να έχει ενημερωθεί ο Δήμος του.
Όσον αφορά τη θέση του, δεν έχει αντίρρηση ο Ναός και τα κελιά του παλιού μοναστηριού να επιστρέψουν στην Μητρόπολη (τα δικαιούται, είπε), αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί συζήτηση για «επιστροφή» εκτάσεων πέριξ του παλαιού μοναστηριού!
Το θέμα, αναμένεται να συζητηθεί και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Πέτρας.
Εκείνο που προβληματίζει είναι, γιατί συγκροτήθηκε μια «επιτροπή αγώνα», όταν κανείς δεν διαφωνεί (τουλάχιστον στην Πέτρα) με την επιστροφή της Εκκλησίας και των κελιών του παλαιού μοναστηριού στην Μητρόπολη… «Αγώνας» θα χρειαστεί μόνο εφόσον η Επιτροπή θα αποφασίσει να επεκτείνει τις διεκδικήσεις της και εκτός… παλαιού μοναστηριού, ανοίγοντας μια ακόμη «πληγή» σαν εκείνη του Λιτοχώρου.

A3
Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας προτείνει ο Μίμης Ανδρουλάκης… μετά το «βρώμικο ‘89» φτάσαμε στο «διαφανές» 2009!
Και επειδή δεν υπάρχει ένας Ζολώτας να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος, θα μπορούσε να αναλάβει ο Μητσοτάκης (που είναι και σύγχρονος του Ζολώτα), για να μην στεναχωριέται και η οικογένεια.
Και μην πει κανείς «αποκλείεται»! Εδώ έγινε ο Γιώργος (πρώην Γιωργάκης) πρωθυπουργός και ο Σαμαράς (ιδρυτής της Πολ.Αν.), πρόεδρος στη Ν.Δ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: