Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

"αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα; ή το αντίθετο;",

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
του Δημήτρη Καλαϊτζή


 


Η ελληνική παροιμία  "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα", αντιστρέφεται στην περίπτωση γονέων που αναγκάζονται να "συμπαρασταθούν" στα παιδιά τους, σε περιπτώσεις εμπολοκών τους με έκνομες πράξεις.Αυτή είναι η αποστολή των γονιών, ότι και να κάνει κάποιο παιδί, οι πρώτοι που πρέπει να βοηθούν και να συμπαραστέκονται είναι οι γονείς, αλλά και η ίδια η κοινωνία.
Ουδείς αναμάρτητος.Βέβαια υπήρξαν περιπτώσεις που παιδιά εφέροντο, κατηγορούμενοι για ποινικά κολάσιμες πράξεις, αλλά η δικαιοσύνη αποφάσισε διαφορετικά.Πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητος.
Περίπτωση για προβληματισμό, είναι η χθεσινή, προσαγωγή - σύλληψη των...

παιδιών του αντιπορέδρου της βουλής Γρηγόρη Νιώτη, που διανυκτέρευσαν στα κρατητήρια. Ο γιος του αντιπροέδρου της Βουλής που κάνει μεταπτυχιακό και η κόρη του που είναι δικηγόρος προσήχθησαν αρχικά από το «Ρεσάλτο» και στη συνέχεια κρίθηκαν κρατούμενοι.
Με θάρος και παρησία ο Γρηγόρης Νιώτης, βγήκε και δήλωσε ότι είναι τα παιδιά του, δέν κρύφτηκε, και επισήμως δήλωσε: «Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχω εμπιστοσύνη και στα παιδιά μου που είναι ενήλικες», ενώ επισήμανε ότι το «Ρεσάλτο» ήταν ένα παλιό σπίτι όπου ο καθένας μπορούσε να το επισκεφθεί και να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του.
Σίγουρα, σίγουρα οι νέοι, πολλές φορές, διαφοροποιούνται ιδεολογικά απο τους γονείς του και βαδίζουν το δικό τους δρόμο.Αυτό βέβαια δέν νομιμοποιεί κανένα νέο να συμμετέχει σε "οργανώσεις" που έχουν ώς στ΄χο την κατάλυση του κράτους και προβαίνουν σε πράξεις βίας,καταστροφών και βανδαλισμών της περιουσίας των "απλών συμπολιτών μας".Αυτό δέν έιναι επασνάσταση,αυτό προσβάλλει την ίδια την ουσία της ιδεολογίας του "αναρχισμού".Αυτή την κατηγορία των νέων θα την ενέτασα ευθέως " στην κατηγορία των περιθωριακών , γνωστών αγνώστων χουλιγκάνων και παρακρατικών".

Είναι, απαράδεκτο να διαδηλώνεις ,για να τιμήσεις τη μνήμη ενός παιδιού, που έφυγε άδοξα απο ενέργεια "παράλογης - άδικης κρατικής- στυνομικής  βίας ενόπλου ένστολου ταγού της φύλαξης της ζωής και περιουσίας του πολίτη και να μετατρέπεις τη διαδήλωση, σε συγκέντρωση και εισαγωγή κάθε "ευρωπαίου ψευτοεπαναστάτη", που κόπτεται υποτίθεται για την αστυνομική βία στη χώρα μας.
Η εκδήλωση τιμής μετατράπηκε σε εκδήλωση "προσβολής" της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σωστά η μητέρα του έκανε τις δηλώσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητος.
Ευτυχώς που, η νέα ηγεσία του Υπουργείου, έστω και κατασταλτικά λειτούργησε τη μηχανή της και αποφέυχθηκαν γεγονότα του  περασμένου Δεκεμβρίου.
ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: