Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Διπρόσωπος ο Πιερικός στο χθεσινό Πιερικός -Αγροτικός Αστέρας 0-0 Κακός στο Α΄ ημίχρονο –πολύ καλός στο Β΄ ημίχρονο


ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


Αγνώριστος παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός και μακριά από το γνωστό καλό  του αγωνιστικό πρόσωπο.
Στο χρονικό αυτό διάστημα ο  Αγροτικός Αστέρας ήταν σαφώς καλύτερος και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ . στο Β΄ ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Ο Πιερικός ήταν αυτός που κυριάρχησε και δημιούργησε οκτώ πολύ καλές φάσεις για γκολ και οι τρεις είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται κραυγαλέες.
Χρειάστηκε πολύ τύχη για τον τερ/κα του Αγροτικού ....
Αστέρα για να μη δεχτεί τουλάχιστον ένα γκολ με πιο χαρακτηριστική αυτή του δεύτερου λεπτού των καθυστερήσεων στη λήξη του παιχνιδιού.
Σημείο αναφοράς του παιχνιδιού είναι και η διαιτησία του Αθηναίου Καλογερόπουλου που κατάφερε να κάνει θηρία τους φιλάθλους του Πιερικού που δεν διακρίνονται για τέτοιες ενέργειες. Θα αναφερθούμε μόνο στην περίπτωση του Τσούκλη που δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο 32΄ για επικίνδυνο παίξιμο και στη συνέχεια ο διαιτητής του έκανε συνεχώς παρατηρήσεις και δεν του έδειχνε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα όπως όφειλε να κάνει. Τέλος κράτησε μόνο 3΄ καθυστερήσεις για το δεύτερο ημίχρονο και ενώ έγιναν έξι αλλαγές  οι δύο κάρτες σε βάρος των παικτών του Αγροτικού Αστέρα (Γιακουμής-Στεφανίδης) δόθηκαν για καθυστερήσεις του παιχνιδιού.  Τρία λεπτά είναι μόνο οι αλλαγές. Που είναι οι καθυστερήσεις που έγινα  και για τις οποίες ο διαιτητής χρέωσε κάρτες;
Φάσεις
Στο 6΄ ο Γέφτοβιτς από  καλή θέση μέσα από την περιοχή, και ενώ οι παίκτες του Πιερικού τον θεώρησαν σε θέση οφ-σαϊντ, σούταρε  δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.
Στο 16΄ ο Ντεμπελέ από πολύ ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή δεν έπιασε καλό σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 24΄ πολύ ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών του Πιερικού με τελευταίο αποδέκτη  της μπάλας το Ντεμπελέ που σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού.
Στο 38΄ ο Γιέσιτς από αριστερά έπιασε το δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του Πιερικού.
Στο 41΄ πολύ επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Τσούκλη πέρασε από αμυντικούς και επιθετικών μπροστά από την εστία του Πιερικού ο Γέφτοβιτς δεν βρήκε τη μπάλα.
Στο 62΄ κεφαλιά του Θάνου έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.
Στο 64΄ ο Καλλιμάνης έβγαλε τη θαυμάσια σέντρα από δεξιά ενώ ο Ολγκίν ήταν έτοιμος να πιάσει την κεφαλιά ο Χασιώτης με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 66΄ ο Παντελιάδης κέρδισε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στο Θάνο που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή αλλά το συρτό δυνατό σουτ που έπιασε έφυγε σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αστέρα.
Στο 69΄ μετά από σέντρα του Πέντα κόρνερ ο Ολγκίν  κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 77΄ πολύ δυνατό ξαφνικό σουτ του Μαρτίνεζ δεν αιφνιδίασε  τον τερ/κα Γιακουμή που πετάχθηκε και μπλόκαρε.
Στο 79΄ ο Πέντα έβγαλε τη σέντρα από κτύπημα φάουλ η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με το Γκουγκουλιά να πλασάρει και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.
Στο 81 ο Τσουκλής σε αντεπίθεση του Αστέρα έπιασε πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 86΄ ο Πέντα από δεξιθά γύρισε μια έξοχη σέντρα ο Ολγκίν  πιεζόμενος κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς καθέτου δοκού και κατέληξε άουτ.
Στο 90+2 λεπτό των καθυστερήσεων ο τερ/κας Γιακουμής απέκρουσε με τα πόδια το πολύ κοντινό σουτ του Ολγκίν κρατώντας το μηδέν στην εστία του.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καλογερόπουλος, με βοηθούς του κ.κ Ζώρζο, Χαρίτο και 4ο διαιτητή τον κ. Κοσικίδη
Οι συνθέσεις
Πιερκός: Κοταράς, Καλλιμάνης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Μαρτίνεζ, Ντεμπελέ (46 Ολγκίν), Φρέντερικς (52 Παντελιάδης), Πέντα, Θάνος (72 Γκουγκουλιάς).
Αγροτικός Αστέρας: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Μπάρμπας, Χασιώτης, Παπαδόπουλος Ν, Βαγγελόπουλος, Κουτσής, Γιέσιτς (80 Κρουσταζέλας), Δεινόπαπας (62 Μπλαζέφσκι), Γιέφτοβιτς (70 Στεφανίδης), Τσούκλης.
Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα κ. Μάκης Χάβος
«Δίκαιο το ισόπαλο αποτέλεσμα»
Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα κ. Μάκης Χάβος
που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δήλωσε:
«Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο που προερχόταν  από θετικά αποτελέσματα. Το σημερινό παιχνίδι νομίζω ότι ήταν ισορροπημένο αλλά το πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν καλύτερη και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός ήταν καλύτερος, δεχτήκαμε πίεση  και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε και εύχομαι στον Πιερικό και στον κ. Σούλη Παπαδόπουλο καλή επιτυχία.  
Οι δηλώσεις του  προπονητή του Πιερικού κ. Σούλη Παπαδόπουλου
«Ο διαιτητής κατάφερε  να εξαγριώσει τους φιλάθλους της Κατερίνης»
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος είπε:
«Συγχαρητήρια σ’ όλους τους παίκτες, και του Αγροτικού Αστέρα και του Πιερικού γιατί αν και δεν πέτυχε καμία ομάδα γκολ έγινε ένα καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αγροτικός Αστέρας  ήταν καλύτερος από μας και θα μπορούσε να προηγηθεί. Στο β΄ ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, πιέσαμε πάρα πολύ, κυρίως από τα πλάγια και χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι. Δε συμφωνώ ότι το παιχνίδι έπρεπε να λήξει ισόπαλο γιατί από το 80΄μέχρι το 93΄ κάναμε τρεις κλασικές ευκαιρίες και αν πετυχαίναμε γκολ σαυτό το χρονικό σημείο δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Αγρ. Αστέρας. Θα πρέπει στη συνέχεια να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Αφού κατόρθωσε ο διαιτητής σ’ αυτή την έδρα και αυτούς του φιλάθλους της Κατερίνης να τους εξαγριώσει καταλαβαίνετε τι γίνεται.  Είπα να μη μιλήσουμε για τη διαιτησία αλλά το ίδιο έγινε μόλις γυρίσαμε με διπλό από τον Εθνικό Αστέρα είδαμε όλοι  τι έγινε με τον ΟΦΗ. Πάμε στη Ρόδο, πεθαίνουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους που χάσαμε με τον ΟΦΗ και όλοι είδατε σήμερα τι έγινε με το διαιτητή.
Να πούμε ότι πάμε για να σωθούμε, για να σωθούμε γρήγορα, γιατί έτσι όπως βλέπω τους διαιτητές και ειδικά μετά από νίκες.
Αφού κατόρθωσαν να εξαγριώσουν τους φιλάθλους του Πιερικού, τι να πω για τους διαιτητές. Τρία λεπτά μόνο ήταν πεσμένος ο τερ/κας του Αστέρα από το 88-91΄ και έδειξε μόνο τρία λεπτά καθυστερήσεις και ενώ έγιναν έξι αλλαγές. Έχω να πω ότι προσέχουν μόνο τους διαιτητές της σούπερ λίγκα
Και όμως προσπαθούμε και δε θέλω να μειώσω καθόλου την προσπάθεια του Αγροτικού Αστέρα. Αν θέλετε τη γνώμη μου. Η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα φέτος στη Β΄ Εθνική τόσο με το Αιγάλεω όσο και με τον Πιερικό είναι ο Αγροτικός Αστέρας. Θέλω να ξέρω αν έμπαινε στο 93΄ τη φάση με τον Ολγκίν τι θα έκανε ο διαιτητής. Τέλος πάντων. Σήμερα  δε χάσαμε.
Καλή συνέχεια και στο φίλο προπονητή που είναι της νέας γενιάς.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των ποδοσφαιριστών ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος έκανε μία παρέμβαση και είπε τα παρακάτω:
«Όπως χάνουμε τη δουλειά μας εμείς οι προπονητές, όπως οι ποδοσφαιριστές όταν δεν πάνε καλά μένουν εκτός εντεκάδας, όπως σήμερα ο μικρός (Παντελιάδης) έτσι πρέπει να δέχονται κάποια πίεση και οι διαιτητές. Δε μπορεί ο διαιτητής να κάνει λάθος και να περνάει απαρατήρητο. Από το 80΄μέχρι τη λήξη εκτελούσαμε στημένα για να πετύχουμε γκολ και μέσα στην περιοχή του Αγροτικού Αστέρα να πέφτει ξύλο και ο διαιτητής να σταματάει το παιχνίδι σε βάρος του Πιερικού. Ήμαρτον. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: