Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Σταράτα & Ποιμενικά" του Γιάννη Τσιμπονίδη ( 01/12/2009 )

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009


Αιτία πολέμου οι δηλώσεις Κατερίνας Μπατζελή
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με... προκαταβολή τα δικαιώματα των αγροτών μας;
Τις προθέσεις της για το πότε θα δοθούν οι Κοινοτικές επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες της χώρας μας ξεκαθάρισε στην τελευταία Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα καλά, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε.
Η Υπουργός απέκλεισε λοιπόν, την πληρωμή των αγροτών, μέσω της γνωστής και συνήθους  ταμειακής διευκόλυνσης απ΄ την ΑΤΕ και ανέφερε ότι «θα πληρωθεί άμεσα η προκαταβολή για  εκείνες τις περιοχές στις οποίες το ΟΣΔΕ(η ψηφιοποίηση και ο έλεγχος) έχουν ολοκληρωθεί στο 100%».
Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Κατερίνα Μπατζελή έκανε ....την πρόβλεψη ότι «μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, το αργότερο αρχές Ιανουαρίου, θα έχουν πάρει όλοι οι αγρότες προκαταβολή των επιδοτήσεων» και αυτό, το τελευταίο σίγουρα αλλάζει άρδην τα μέχρι σήμερα δεδομένα που υπήρχαν και μιλούσαν για προκαταβολή το Δεκέμβρη και εξόφληση μετά τις γιορτές. Δεν ξέρω βέβαια αν οι Βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα αφήσουν την κατάσταση ως έχει, καθώς ο αγροτικός κόσμος δεν έχει άλλες ανοχές και αντοχές στις πολλές υποχρεώσεις του!
Στην θέση της Μαριάν Φίσερ Μποέλ
40χρονος Ρουμάνος ο νέος Κοινοτικός Επίτροπος για την γεωργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο 40χρονος Ρουμάνος Ντασιάν Σιολός είναι ο νέος Κοινοτικός Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., ενώ η “δικιά μας” Μαρία Δαμανάκη αναλαμβάνει την Αλιεία και τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις. Η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποτελείται από 18 άντρες και 9 γυναίκες, θα αρχίσει τις εργασίες της το Φεβρουάριο του 2010, αφού προηγουμένως λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η δε θητεία της θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου 2014. Τη σύνθεση της Κομισιόν ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζοζέ Μπαρόζο. Από τις 11 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαδικασία ακρόασης των 27 Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα διαρκέσει ως τις 19 Ιανουαρίου.  Η ψήφος εμπιστοσύνης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου. Το γεγονός ότι αναλαμβάνει Επίτροπος γεωργίας ένας Βαλκάνιος είναι θετικό. Από κει και πέρα χειρότερος απ΄ την Μαριάν Φίσερ Μποέλ ελπίζουμε εμείς οι Έλληνες πως δεν θα είναι και από κοινού με την Μαρία Δαμανάκη, μπορούν να στηρίξουν να σπρώξουν τα ζητήματα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας, που είναι τα ζητούμενα!
Πληρώναμε 780.000 Ευρώ/6μηνο « δημοσιογράφους»
Για την ξεφτίλα... "λειτουργίας και προσφοράς" του... αγροτικού καναλιού θα πληρώσει κανείς;
Για μια ακόμη φορά η ξεφτίλα και η ξεδιαντροπιά του Ελληνικού δημοσίου δεν έχει προηγούμενο!
Στο περιβόητο «Αγροτικό Κανάλι» αναφέρομαι, που είχαν συστήσει οι προηγούμενοι κυβερνώντες κι όπως αποκάλυψε η ίδια η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, λειτουργούσε με κόστη που έφταναν σε αστρονομικά νούμερα αισχροκέρδειας!
Αν το ποσό των 25.000 Ευρώ το ημίωρο δεν είναι αστρονομικό τότε ή εμείς εδώ τζάμπα προσπαθούμε να προσφέρουμε ενημέρωση, ή εκεί στο «Αγροτικό Κανάλι» οι εργαζόμενοι «δημοσιογράφοι» είχαν βρει την υγεία τους, αφού δεν προσέφεραν καμία απολύτως υπηρεσία και μοσχοπληρώνονταν κάποιοι ημέτεροι,  από όλους εμάς και όλους εσάς!
Η κ. υπουργός δεσμεύτηκε να το κλείσει στο τέλος του 2009, καθώς όπως πάντα είπε η ίδια, στοίχιζε περί τις 780.000 Ευρώ το εξάμηνο.
Και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι προκάτοχοι πολιτικοί προϊστάμενοι, που είχαν την πολιτική ευθύνη, λούφαξαν στην γωνιά τους και σφυρούν αδιάφορα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τι έκαναν;
Διαχειρίστηκαν τάχα δικά τους χρήματα ή μήπως δεν δημιούργησαν έμμισθους-ως επί το πλείστον ημέτερους- κονδυλοφόρους, παχυλά αμειβόμενους «δημοσιογράφους»;
Μέχρι αύριο Τετάρτη  2 Δεκεμβρίου
Η υποβολή αιτήσεων για την προεδρία στον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ και στον Ε.Φ.Ε.Τ.
Μέχρι αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη στελέχωση του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και του τομέα Τροφίμων. Οι θέσεις αφορούν σε Πρόεδρο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και σε Πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε θέσεις ευθύνης των παραπάνω οργανισμών, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας, για διευκόλυνσή τους, τη σχετική φόρμα (όσα πεδία επιθυμούν) για τον οργανισμό της προτίμησής τους, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης του γραφείο του πρωθυπουργού (www.opengov.gr). Σε κάθε οργανισμό θα εφαρμοσθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.  Αν λοιπόν όνειρό σας ήταν και είναι, να γίνεται Πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή στον ΕΦΕΤ, σπεύσατε μέχρι αύριο  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και καλή σας επιτυχία! Γιάννης Τσιμπονίδης tsimponidis@yahoo.gr (Ο.Β)

Δεν υπάρχουν σχόλια: