Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009
Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης…. Όχι ακριβώς δηλαδή πίσω από τις λέξεις….και ούτε κρύφτηκε ο άνθρωπος, γιατί  ο Αλέξης της δικής μας επικαιρότητας είναι ο Τσίπρας….
Ηρθε ο Αλέξης στο πεδίο βολής Λιτοχώρου, συσκέφθηκε, δήλωσε, έφυγε. Αυτή είναι η τύχη μας και η ατυχία μας μαζί.
Όλοι έρχονται, βλέπουν, ακούν (όχι πάντα αυτό το τελευταίο) και μετά απλώς φεύγουν.
Για να έρθουν οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι και να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία με θρησκευτική ευλάβεια.
Κι εμείς πάντα στο ίδιο σημείο, με τα ίδια λόγια να .....προσπαθούμε να εξηγήσουμε, να προσπαθούμε να βρούμε τι κάναμε λάθος την προηγούμενη φορά και δεν μας «άκουσε» κανείς.
Και λέμε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Και φωτογραφιζόμαστε. Και ξαναφωτογραφιζόμαστε και μετά φεύγουμε όλοι χαρούμενοι ότι κάναμε το χρέος μας.
Αυτό τώρα λέγεται πολιτική. Για όσους δεν εννόησαν.
Στην τρέχουσα τώρα πολιτική επικαιρότητα οι εκλογές στη Ν.Δ. φαίνεται ότι άρχισαν να κουράζουν ακόμη και τους ίδιους τους νεοδημοκράτες.
Σχεδόν εκνευρίζονται πλέον.
Όχι ότι η επικαιρότητα πολλές φορές δεν είναι προκλητική αλλά εγώ ήμουν και παραμένω της άποψης πως η σιωπή είναι η καλύτερη έκφανση περιφρόνησης. Και για τους πολιτικούς.
Πάμε λοιπόν στα πολλά και ενδιαφέροντα της τοπικής μας μικρής ιστορίας. Έτσι όπως αυτή γράφεται…στην πλατεία της Κατερίνης και πάλι.
Μπήκαν πάλι οι σιδερένιοι τοίχοι. Τους θυμάμαι ακόμη τους προηγούμενους. Μπήκαν λοιπόν και οι μπουλντόζες και ξήλωσαν τα σιντριβάνια….έριξαν χώμα στις γούρνες.
Θα πάρουν άλλη μορφή τώρα. Θα γίνουν λίμνες.
Θα μπει και πράσινο, θα…γίνει της πλατείας το κάγκελο πάλι.
Αναγνώστης τηλεφωνεί και διαμαρτύρεται ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όπου εκτελούνται έργα πεζοδρόμησης…κόβονται ασυστόλως δέντρα.
Στις φωτογραφίες παρακαλώ τώρα το βλέμμα σας.
Δεν ξέρω, θα ρωτήσω και θα ενημερώσω, πάντως ελπίζω να πρόκειται για λάθος πληροφόρηση.
Δεν μπορεί να κόβουμε δέντρα σε μια πόλη που αναπνέει τσιμέντο.
Αικατερίνεια. Οδεύουν προς το τέλος τους και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις την προσεχή Τετάρτη με τα ονομαστήρια της πόλεως.
Θα εγκαινιασθεί επιτέλους το πρώην κτίριου Τσαλόπουλου που δεν εννόησα πραγματικά, γιατί θα πρέπει να διατηρήσει το όνομα του.
Τα βρίσκω κάπως ….αναχρονιστικά αυτά. Εγώ το θέλω το κτίριο «Αικατερίνειο» ει δυνατόν.
Αν το έκανε δωρεά στην πόλη της Κατερίνης θα συμφωνούσα.
Μην αρχίσουμε όλοι μαζί να τζιζιρίζουμε…..
Να και σέρφερ ο υπουργός Οικονομικών. Παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σε «ψηφιακό μέσο αποθήκευσης» (το γνωστό «στικ» ή «φλας μέμορι»), το νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2010. «Κι όμως σ’ αυτό περιέχεται ο προϋπολογισμός» χαριτολόγησε, δείχνοντας το «στικάκι» ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην κατάθεση του ογκώδους προϋπολογισμού ενώ εξέφρασε την ευχή και το έλλειμμα να μικρύνει σύντομα εξίσου τόσο πολύ.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: