Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Βολές του προέδρου της ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ στον Αντ. Σαμαρά: Η βάση της Ν.Δ. απαιτεί σεβασμό


Antonis_Basdras
Νερό στο μύλο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης ρίχνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Αντ. Μπάσδρας, που με ανακοίνωσή του, καυτηριάζει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην επισκεφθεί τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι η βάση του κόμματος απαιτεί στοιχειώδη σεβασμό και δεν πρόκειται να ανεχθεί απαξιωτικές συμπεριφορές, ακόμη κι αν αυτές προέρχονται από υποψήφιο πρόεδρο.

Με μια «αιχμηρή», αλλά προσεκτική ανακοίνωση ο κ. Μπάσδρας, υπενθυμίζει στον υποψήφιο πρόεδρο ότι η Πιερία παρέμεινε μπλε στο χάρτη των.... εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η μη επίσκεψη Σαμαρά στα γραφεί της ΝΟΔΕ δεν αποτελεί μήνυμα σε όσους δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του, αλλά απόρροια λανθασμένων συμβουλών που πήρε από συνεργάτες του «για τους οποίους φέρει και πάλι την ευθύνη».
Ο κ. Μπάσδρας εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει σε προτεραιότητα το διάλογο με τις κομματικές οργανώσεις και καταλήγει τονίζοντας ότι η άποψή του είναι αταλάντευτη έναντι όσων απαξιώνουν τη βάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία «παρέμενε και παραμένει προσηλωμένη στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την έχει προδώσει ποτέ».

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ, Αντώνη Μπάσδρα, έχει ως εξής:
Τούτη την ώρα, όπου στη Νέα Δημοκρατία συντελούνται μεγάλες αλλαγές και βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας είναι απαραίτητο η βάση του κόμματος να παραμείνει ενωμένη για να δώσει τις μεγάλες μάχες της επόμενης μέρας.
Μετά από πολλά χρόνια η βάση του κόμματος, οι άνθρωποι εκείνοι που με την ψήφο τους στήριξαν την παράταξη διαχρονικά σε όλες τις δύσκολες στιγμές της, το λιγότερο που απαιτούν είναι στοιχειώδη σεβασμό. Δεν μπορούν να ανεχθούν την παραμικρή απαξιωτική συμπεριφορά, πολύ περισσότερο δε, όταν αυτή προέρχεται από υποψήφιο πρόεδρο της παράταξης.
Η ΝΟΔΕ Πιερίας διαχρονικά, έδωσε νικηφόρους και μόνο αγώνες στο νομό μας κρατώντας ψηλά τη σημαία της παράταξης ακόμη και σε εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν με τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Δεν επιθυμώ να κάνω αναδρομή στο παρελθόν, αφού αρκεί να αναφέρω μόνο τη νικηφόρα πορεία στο νομό μας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας την Πιερία ως ένα από τα έξι προπύργια της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην απαξιωτική συμπεριφορά προς τη ΝΟΔΕ Πιερίας και κατ’ επέκταση στη βάση του κόμματος, του υποψηφίου προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέλεξε όχι απλά να αγνοήσει τη ΝΟΔΕ, αλλά και να εμπαίξει τα μέλη της, κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Κατερίνη.
Μας θλίβει το γεγονός, ότι ο κ. Σαμαράς, δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί, έστω και για τους τύπους, τα γραφεία της ΝΟΔΕ, να συνομιλήσει με τα μέλη της, να ακούσει τις απόψεις τους και να δημιουργήσει μια καλή βάση συνεργασίας για την επόμενη μέρα της 29ης Νοεμβρίου, είτε του αναθέσουν, είτε όχι, την αρχηγία του κόμματος τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Αντί αυτού, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν, επικαλούμενοι το «σφιχτό πρόγραμμα», να μην προγραμματίσουν επίσκεψη του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΝΟΔΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σαμαρά, συνεργάτες του με πλησίασαν εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφθεί τελικώς τη ΝΟΔΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας.
Με ιδιαίτερη χαρά και παρά το ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν περιορισμένα για να οργανωθεί μια υποδοχή ανάλογη σε υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, μέσα σε λίγα λεπτά ήμουν στα γραφεία της ΝΟΔΕ καλώντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της να έρθουν, η πλειοψηφία των οποίων και ανταποκρίθηκε.
Τελικώς μάταια περιμέναμε τον κ. Σαμαρά, αφού και πάλι αλλάζοντας προφανώς άποψη και θέση, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη, επικαλούμενος το «σφιχτό πρόγραμμα».
Μας λυπεί το γεγονός, ότι ο κ. Σαμαράς, δεν έχει σε προτεραιότητα τις κομματικές οργανώσεις, ακόμη και εκείνες που κράτησαν ψηλά τη σημαία του κόμματος σε συνθήκες δύσκολες. Το «σφιχτό του προγράμματος» δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού είθισται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να καταρτίζουν το πρόγραμμα επισκέψεών τους στο νομό μας, έχοντας ψηλά στις συναντήσεις τη ΝΟΔΕ, ως έναν δίαυλο επικοινωνίας με τη βάση.
Η άστοχη επιλογή του κ. Σαμαρά, ελπίζουμε ότι δεν αποτελεί μήνυμα σε όλους εκείνους, που θεωρεί ότι δεν είναι στο πλευρό του, στη μάχη που δίνει, αλλά ότι οφείλεται σε λάθος πληροφορίες που του έδωσαν συνεργάτες του, για τους οποίους όμως φέρει και πάλι την ευθύνη.
Η άποψη της ΝΟΔΕ και η δική μου προσωπικά, είναι αταλάντευτη και σταθερή έναντι όσων προσπαθούν να απαξιώσουν τη ΝΟΔΕ, έναντι όσων προσπαθούν να απαξιώσουν τη βάση του κόμματος, που παρέμενε και παραμένει προσηλωμένη στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την έχει προδώσει ποτέ.  Με την ίδια ένταση αντιδράσαμε και προ ετών, σε ανάλογη συμπεριφορά προς τη ΝΟΔΕ, υπουργού της Κυβέρνησης Καραμανλή, όταν επισκέφθηκε την Κατερίνη, απαξιώνοντας τη ΝΟΔΕ.(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: