Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κύριε Αντώνη Σαμαρά, έχετε γράμμα!

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2009

Κύριε Σαμαρά, κατ’ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στην προεδρία της ΝΔ, ευχόμενη επιτυχία στο δύσκολο έργο σας για το καλό όλων των χιλιοπροδομένων Ελλήνων. Βέβαια, είναι μια εκλογή που προσωπικά δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, διότι απλούστατα δεν περιμένω τίποτα από ένα σάπιο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, όποιοι κι αν είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, πολύ περισσότερο όταν έχουν και βεβαρυμμένο παρελθόν. Συγχρόνως θέλω να σας εξομολογηθώ, χωρίς να μετανιώνω, ότι δεν πήγα στις κάλπες για να ψηφίσω, κι αυτό από μόνο του δείχνει ότι δεν υποστήριξα ούτε κάποιον από τους αντιπάλους σας. Συν τοις άλλοις, είχα αηδιάσει κι από τον προεκλογικό πολιτικό κανιβαλισμό, που εκφράστηκε από οπαδούς σας με πρωτοφανή αγριότητα και χυδαιότητα και μέσα στο Διαδίκτυο, εναντίον της βασικής σας αντιπάλου, κ. Ντόρας Μπακογιάννη - κανιβαλισμός που συνεχίζεται δυστυχώς και μετά τη νίκη σας...
Το ότι υπάρχουν κανίβαλοι και χυδαίοι μεταξύ των δημοσιογράφων και των κομματικών οπαδών είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι η πολιτική στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε πρωτόγονο στάδιο, υποδαυλίζοντας και ενθαρρύνοντας ό,τι πιο χαμερπές ένστικτο εμφωλεύει στην καρδιά του ανθρώπου. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, ο πολιτικός πολιτισμός και η αξιοπρεπής πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα είναι ακόμη άγνωστα… Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι εσείς δεν ενοχληθήκατε απ' αυτές τις ελεεινές συμπεριφορές που ξετυλίγονταν για χάρη σας και δε βγήκατε στα ΜΜΕ να υψώσετε στεντόρεια φωνή για να καταδικάσετε τις αθλιότητες εναντίον μιας γυναίκας και του πατέρα της, ώστε να επαναφέρετε τους οπαδούς ..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
σας στην ηθική τάξη. Ή μήπως βγήκατε και δεν το πήρα είδηση;
Θέλω να θυμίσω πάντως σε όλους όσους εξέμεσαν δηλητήριο ότι “έστιν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά” και, όπως λέει ο λαός, όλα εδώ πληρώνονται. Το να κανιβαλίζουν οι οπαδοί και φίλοι σας εναντίον ενός υπέργηρου πολιτικού επειδή πριν από 45 χρόνια έκανε λάθος εκτίμηση πραγμάτων και πήρε εσφαλμένη πολιτική απόφαση – ούτε ο πρώτος ήταν ούτε ο τελευταίος – και το να φορτώνουν το “προπατορικό αμάρτημα” στην κόρη του που ήταν τότε κοριτσάκι μόλις 10 ετών, είναι αλητεία και καφρίλα την οποία εσείς δυστυχώς δεν καταδικάσατε διότι επενδύσατε σ’ αυτήν…
Αυτά ως προς την έλλειψη ήθους στην προεκλογική σας καμπάνια. Βέβαια δεν παρακολούθησα τις προεκλογικές σας ομιλίες, και δεν έχει νόημα ν’ αναφερθώ σ’ αυτές κατόπιν εορτής. Είχα όμως διαπιστώσει το άγχος σας για το πώς θα ξαναμαζέψετε στην κομματική στάνη τα πρόβατα που ξεστράτισαν. Μήπως για να τα ξανακουρέψετε σύριζα και να τα ξαναρμέξετε, όπως έκανε ο προκάτοχός σας, Κ. Καραμανλής - δηλαδή οι εκλεκτοί συνεργάτες του, ενώ αυτός κοιμόταν όρθιος - τον οποίο υμνείτε και θα συνεργαστείτε μαζί του; Για την “ταμπακιέρα”, όμως, δηλαδή πώς θα ξαναμαζέψετε τα κλεμμένα και πώς θα κλείσετε στη φυλακή εκείνους που καταλήστεψαν το κράτος και τα ταμεία στα 5,5 χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ, δε μας είπατε ποτέ λέξη.
Πάμε τώρα στη χθεσινή επινίκια και χωρίς συναισθηματισμούς δήλωσή σας. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα που δείχνουν ότι ώρες-ώρες δεν έχετε επίγνωση του τι λέτε και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα λόγια σας, πράγμα πολύ επικίνδυνο για έναν πολιτικό αρχηγό.
--«Σας ζήτησα τα ρυάκια να γίνουν ποτάμι και εσείς δημιουργήσατε αληθινή λαοθάλασσα, που σάρωσε όλα όσα μας κράταγαν πίσω, μας πήγαιναν πίσω και μας πλήγωναν.»
Δηλαδή τι σάρωσε ο λαός χθες και δεν το κατάλαβα; Ποιον, ποιούς σάρωσε; Τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη; Αυτοί κράταγαν το κόμμα πίσω και το πλήγωναν; Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η λαοθάλασσα μόνο τους εσωκομματικούς αντιπάλους σας σάρωσε χθες. Όμως, εσείς είπατε πως θα συνεργαστείτε μαζί τους. Μήπως άραγε εννοούσατε ότι η λαοθάλασσα σάρωσεσας κράταγαν πίσω και σας πλήγωναν που τα σάρωσε κιόλας η χθεσινή λαοθάλασσα; Οι πολιτικές και τα χούγια των ηττημένων και οι στενοί τους συνεργάτες; Μα και αυτοί με τις ιδέες και τα κουσούρια τους θα παραμείνουν εκεί, μέσα στο κόμμα, του οποίου την ενότητα είπατε ότι θα περιφρουρήσετε. Ή μήπως θα προβείτε σε εκκαθαρίσεις; τον Κ. Καραμανλή, ως κύριο υπεύθυνο της πανωλεθρίας της 4ης Οκτωβρίου; Μα αυτός είχε ήδη πάρει την ευθύνη πάνω του και είχε παραιτηθεί για να σας ανοίξει το δρόμο. Άλλωστε και μ’ αυτόν είπατε ότι θα συνεργαστείτε. Ποια πράγματα, λοιπόν,
Δε μας εξηγήσατε, λοιπόν, κύριε Σαμαρά, ποια ήταν εκείνα που πλήγωναν την παράταξη και την πήγαιναν πίσω, τα οποία χθες εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Εγώ αν ήμουν στη θέση της κ. Μπακογιάννη ή του κ. Καραμανλή θα απαιτούσα εξηγήσεις. Κι αν πιστεύατε ότι πλήγωσα και κράταγα πίσω την παράταξη θα απαιτούσα να με διαγράψετε ώστε να πάτε μπροστά χωρίς τα βαρίδια. Αλλιώς η έκφρασή σας ήταν επιπόλαιη και επικίνδυνη για την κομματική ενότητα. Καταλάβατε τίποτα από το συλλογισμό μου;
--«Ζητώ από όλους τους απλούς Νεοδημοκράτες αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ απ’ όλους τους Έλληνες πολίτες να έρθουν κοντά μας. Η δημοκρατική επανάσταση, που έχει ξεκινήσει αφορά και εκείνους. Έχει γίνει ήδη η πρώτη μεγάλη ανατροπή. Τώρα πάμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή.»
Ώστε η εσωκομματική σας επικράτηση ήταν μεγάααλη ανατροπή! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ποιανού; Της Ντόρας Μπακογιάννη με την οποία δηλώσατε ότι θα πάτε χέρι-χέρι για την επόμενη μεγαλύτερη ανατροπή; Τι ανατράπηκε κι εμείς δεν το πήραμε είδηση; Δεν είδαμε να προωθείτε τίποτα ανατρεπτικές ιδέες κατά την προεκλογική σας καμπάνια. Αοριστολογίες και γενικόλογα ακούγαμε. Και με ποιον θα κάνετε την ανατροπή; Με το Δημήτρη Αβραμόπουλο που βούλιαξε τα νοσοκομεία στα χρέη; Ή με τον Πάκη που κοιμάται όρθιος;
--«Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Τώρα πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα. Να κάνουμε τη ΝΔ την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.»
Κάτι μου λέει ότι έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας και μικρή ιδέα για τις ευθύνες που αναλαμβάνετε και τη δυσκολία του εγχειρήματος. Ώστε η εκλογή σας στην προεδρία είναι το πρώτο μεγάλο βήμα! Μετριοφροσύνη, ε; Και φιλοδοξείτε να φτιάξετε την Ελλάδα της ελπίδας! Όχι την Ελλάδα της ευημερίας, της ευνομίας, της ανάπτυξης, του πολιτισμού, αλλά την Ελλάδα της ελπίδας για όλα αυτά. Πώς λένε, γηράσκω αεί ελπίζοντας! Δεν έχετε καταλάβει, λοιπόν, ότι ο Έλληνας θέλει λύσεις εδώ και τώρα; Δεν ελπίζει πια σε τίποτα και δεν εμπιστεύεται κανενός τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Κουράστηκε να ελπίζει για λίγο φως σαπίζοντας μέσα στο ηθικό, πολιτισμικό, πολιτικό και οικονομικό σκοτάδι.

Προσέχετε, λοιπόν, κύριε Σαμαρά, τι λέτε και πώς το λέτε διότι η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόμμα τσακίζει. Μέχρι να το καταλάβετε, πάντως, ασχοληθείτε να μαζέψετε έστω κάποια από τα χρήματα του Ελληνικού λαού που υπεξαίρεσαν τα λαμόγια της περασμένης εξαετίας. Από εκεί ν’ αρχίσετε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΕΟΝΤΑ ΠΟΙΑ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ 3000000 ΕΙΧΕ ΤΟ 2004 ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 2009.

ΓΙΑ.... ΔΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΔ ΔΕΝ ΠΗΦΓΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ.

ΛΟΙΠΟΝ...
Αυτό που έζησα χθες, είχα να το ζήσω από την εποχή των εκλογών του 1989.Τότε με πρόεδρο της Ν.Δ. τον Μητσοτάκη η θέληση του κόσμου να διώξει την βρωμερή κυβέρνηση του Ανδρέα ήταν πολύ μεγάλη.
Είδα ανθρώπους που τις τελευταίες 2 εκλογικές αναμετρήσεις,δεν είχαν πάει να ψηφίσουν,να στέκονται από το πρωί 2 και 3 ώρες όρθιοι υπομονετικά,να περιμένουν να ρίξουν το βόλι τους. TA MME TOY πασοκ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ 700000 ΞΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΛΕΕΙ...200000 ΤΟ ΠΟΛΥ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΑΣΟΚΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.