Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου



EMBOLIOΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Θα μας μείνουν αμανάτι (λέει) 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης, που κοστίζουν πάνω από 70 εκατ. ευρώ (!), γιατί όταν είχαμε διαπραγματευτεί με τις φαρμακευτικές εταιρείες τις προμήθειες, εκτιμούνταν ότι θα χρειαστεί ο καθένας μας δυο δόσεις και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η μία είναι αρκετή.
Τώρα προσπαθούμε να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, να ακυρώσουμε δηλαδή την παραγγελιά, αλλά άγνωστο αν θα το πετύχουμε κιόλας.

Ξεσηκωμός μεγάλος για τα κινέζικα μαγαζιά που πουλάνε φθηνά προϊόντα ένδυσης (κυρίως) και υπόδησης.
Μετά το Επιμελητήριο Πιερίας, που μάζεψε στην Κατερίνη όλα τα Επιμελητήρια και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας για να δουν τι μέτρα θα πάρουν, νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Πιερίας και αρμόδιων υπηρεσιών που σχετίζονται με το εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό, προκειμένου «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».
Απ’ όσο ενθυμούμαι πάντως, παλαιότερα, όταν άρχισαν να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και οι αλυσίδες τροφίμων πολυεθνικών στην Κατερίνη και να βάζουν λουκέτο στα μπακάλικα της γειτονιάς, δεν υπήρχε ανάλογος ξεσηκωμός.

«Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, οι φιλόδοξοι και συγχρόνως ρεαλιστικοί στόχοι, η κατάλληλη προετοιμασία για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2007 -2013 και κυρίως η αποτελεσματική Διοίκηση της Δημοτικής Αρχής, εγγυώνται την πλήρη και επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος», λέει η δημοτική αρχή Κατερίνης για το τεχνικό πρόγραμμα του 2010.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει (όπως λέει η λαϊκή θυμοσοφία) μερικές φορές όμως, πέφτει και σε πλακώνει ανεξαρτήτως του παινέματος. Ιδίως αν ο ίδιος έχεις ροκανίσει πολλά απ’ τα δοκάρια του.
Για παράδειγμα, δεν μπορείς να βάζεις στο τεχνικό πρόγραμμα, της τελευταίας χρονιάς της θητείας σου, μελέτη 50.000 ευρώ για εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας (και μάλιστα με «προσυμβατικές διαδικασίες ΣΔΙΤ»), όταν τρία χρόνια πριν, προεκλογικά, ζητούσες να παγώσει κάθε διαδικασία αξιοποίησής της μέχρι να αναλάβει η νέα διοίκηση, η οποία (κατά πώς λένε τα προεκλογικά) φυλλάδια) «εκπροσωπώντας το σύνολο των πολιτών της πόλης θα προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του πιο σπουδαίου έργου για το δήμο Κατερίνης».
Και βέβαια μιλάμε για τα 2.200 στρέμματα περιουσία του δήμου στην Ολυμπιακή Ακτή, τα οποία, δεκαετίες τώρα μένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν την Κατερίνη Ντουμπάι (προ της χρεοκοπίας του εννοείται).
Να δώσουμε κι άλλα παραδείγματα; Να πούμε και για τη «μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ίδρυσης του Επιχειρηματικού Πάρκου βόρεια της πόλης της Κατερίνης», που έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του 2010, με επίσης 50.000 ευρώ, όταν η προεκλογική δέσμευση ήταν «κατασκευή βιοτεχνικού πάρκου 1000 στρεμμάτων» και μάλιστα τον πρώτο χρόνο της θητείας της νέας διοίκησης; ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: