Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της Ν.Δ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009
Νέα εποχή στη Ν.Δ. 
Ο Αντώνης Σαμαράς
νέος πρόεδρος της Ν.Δ.
Με την καθαρή επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε το εσωκομματικό τοπίο στη ΝΔ. Ο 58χρονος Μεσσήνιος πολιτικός είναι από χθες ο έβδομος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντολίτευσης και ο πρώτος που εκλέγεται απευθείας από τη βάση. Ενωτικό το πρώτο μήνημα του νέου προέδρου, αλλά και με προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα υπονόμευσης της ενότητας.


Για νέα αποχή για τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την καθαρή του νίκη και το «ηχηρό και αδιαμφισβήτητο», όπως το χαρακτήρισε, μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας ότι στο εξής «θα είμαστε όλοι μαζί», τόνισε πως αφήνει πίσω του ότι λέχθηκε μέχρι τώρα («σφουγγάρι», είπε χαρακτηριστικά») αλλά προειδοποίησε ότι η βάση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα υπονόμευσης της ενότητας.
Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι αυτή τη βραδιά είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν ήμασταν αντίπαλοι και, κατά μείζονα λόγο, δεν θα είμαστε αντίπαλοι στο εξής».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους του με τα μικρά τους ονόματα, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τη Ντόρα Μπακογιάννη για το τηλεφώνημα με τον οποίο τον συνεχάρη, αλλά και στον Κώστα Καραμανλή.
Από αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς, «θα είμαστε όλοι μαζί».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ στη συμμετοχή στις εκλογές, η οποία «ξεπέρασε κάθε προσδοκία» και έκανε λόγο για «λαοθάλασσα».
Η κ. Μπακογιάννη
Με ένα ενωτικό μήνυμα η Ντόρα Μπακογιάννη αναγνώρισε την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές και αναγνώρισε ότι η βάση εξέλεξε ως νέο πρόεδρο της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά.
«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η επόμενη ημέρα «θα είμαστε όλοι παρόντες».
Η κα Μπακογιάννη σήλωσε ότι επικοινώνησε ήδη με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για τη νίκη του, όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του, ενώ ευχαρίστηκε όσους την τίμησαν με την ψήφο τους.
«Σήμερα η βάση της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε το νέο αρχηγό του κόμματος. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή και θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκρατών που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.
»Επικοινώνησα ήδη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον συνεχάρην για την εκλογή του και συγχαίρω και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τον αγώνα του.
»Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των νεοδημοκρατών που με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και όλους όσοι με στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τους συνδικαλιστές τους ΟΝΝΕΔίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Η στήριξη τους με συγκίνησε, μου έδωσε δύναμη και ήταν για μένα πολύ τιμητική.
»Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ένα σύγχρονο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες» είπε η κα Μπακογιάννη.
Ο κ. Ψωμιάδης
Η Νέα Δημοκρατία «κέρδισε την πρώτη μάχη στην προσπάθειά της να ανακτήσει την αξιοπιστία της» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολιάζοντας την έκβαση των εσοκομματικών εκλογών στο κόμμα, αφού συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά. «Ήρθε η ώρα να διώξουμε τα παράσιτα», προσέθεσε, «όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή».
Με το 40% των ψήφων καταμετρημένων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συγκέντρωνε το αξιοσημείωτο ποσοστό του 10,7%.
«Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία».
»Προσωπικά, σ’ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.
»Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου».
«Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία» τόνισε ο Π.Ψωμιάδης, «είναι τώρα η ώρα, να καθαρίσουμε το σπίτι μας, να διώξουμε τα παράσιτα, να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει».
«Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση», συμπλήρωσε, ευχόμενος «ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας» (ΤΟΠΙΚΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: