Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μέλος της σπείρας ανέτρεψε όσα ακούγονταν μέχρι σήμερα για την υπόθεση “Πάνω από 60 ματς στήθηκαν στη Γερμανία”

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2009

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών. Ένας Σέρβος, μέλος της σπείρας που ευθύνεται για το στήσιμο των αγώνων, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Fakt” του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης. Εκεί ανέτρεψε τα όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα παιχνίδια που στήθηκαν στη Γερμανία δεν είναι 32, όπως αναφέρει η δικογραφία, αλλά πάνω από 60, από τα οποία τουλάχιστον 5 αφορούν σε ματς της β' κατηγορίας!
Ο εν λόγω άνδρας, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ποσοστό επιτυχίας του στησίματος έφτανε ακόμα και το 80%, προέβη σε ακόμη μία μεγάλη αποκάλυψη. Δήλωσε ότι το 2007 ομάδα της β' κατηγορίας “πούλησε” δύο σερί ματς στο τέλος της σεζόν με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Τότε στη γ' κατηγορία έπεσαν οι Ροτ-Βάις Έσεν, Ουντερχάχινγκ, Μπούργκχαουζεν και Μπράουνσβαϊγκ. Έτσι, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποια από τις τέσσερις αυτές είναι εκείνη στην οποία αναφέρεται ο Σέρβος
   Και παιχνίδια νέων ανάμεσα στα “ύποπτα”
Δύο παίκτες της Εθνικής Νέων της Ουγγαρίας κατήγγειλαν ότι ....προσεγγίστηκαν το 2008 για να έχουν μειωμένη απόδοση σε παιχνίδια της ομάδας τους. Ο λόγος για τον αμυντικό Άνταμ Πίντερ και τον τερματοφύλακα Μπένσε Σομόντι.
Ο πρώτος αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα πριν το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου του 2008 με τη Σερβία, στο οποίο οι Μαγυάροι ηττήθηκαν 8-0: “Κάποιος με πήρε τηλέφωνο δύο μέρες πριν το παιχνίδι. Ένας άνδρας με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να βγάλω εύκολα μερικές χιλιάδες ευρώ. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. Όταν μου εξήγησε του είπα όχι και έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να μου αφήσει τα στοιχεία του”.
Από την πλευρά του ο Σομόντι δήλωσε ότι του πρόσφεραν 3.000 ευρώ πριν το ματς του Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου με τη Σλοβακία, στο οποίο η ομάδα του έχασε 2-1, ενώ ο ίδιος δεν αγωνίστηκε: “Με πλησίασε κάποιος, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιος είναι. Μου έδωσε 3.000 ευρώ για να ηττηθούμε. Του είπα ότι είμαι τραυματίας και ότι έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιέφερε”.(ENET.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια: