Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 2-0 (video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2009


Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό με μπαμ-μπουμ από τον Κώστα Μήτρογλου! Ο στράικερ των ερυθρολεύκων υπέγραψε με δύο γκολ-πιστολιές τη μεγάλη νίκη της ομάδας του που την έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, με έναν βαθμό περισσότερο από το αιώνιο αντίπαλο.
Με τη δύναμη της έδρας του και με αρκετούς παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς, ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό που φάνηκε μόνο για ένα εικοσάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο όταν πήρε το κέντρο και δημιούργησε φάσεις αλλά έπεσε πάνω στον Νικοπολίδη που έκανε καθοριστικές αποκρούσεις.
Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το «Γ. Καραϊσκάκης»:


Το πρώτο γκολ του.... Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ντέρμπι, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι νταμπλούχοι ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να χαθόύν βαθμοί. Ο Μήτρογλου καθάρισε το ματς με το δεύτερο γκολ και παρότι ο Ζίκο έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να μετατρέψει τη νίκη σε θρίαμβο με πολλές κλασσικές ευκαιρίες στο φινάλε.
Ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από την καθυστερημένη άφιξή του στο γήπεδο, από την καυτή έδρα, αλλά και από το πρώτο γκολ που δέχτηκε, ενώ οι παίκτες του δεν απέφυγαν σημαντικά λάθη σε όλες τις γραμμές. Βασικά στελέχη, όπως ο Κατσουράνης, ο Σαλπιγγίδης και ο Σεϊταρίδης υστέρησαν ενώ η απουσία του Καραγκούνη ήταν εμφανής.
Τί να πει όμως κι ο Ολυμπιακός που πήρε το ντέρμπι χωρίς Γκαλέτι, Τοροσίδη, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Στολτίδη, Λεντέσμα και στη διάρκεια του ματς τους Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο και Ραούλ Μπράβο να βγαίνουν νοκ άουτ! Ήταν μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού που παρά τα προβλήματά του όλον αυτόν τον καιρό έχει καταφέρει να είναι πρώτος στην Ελλάδα και μια ανάσα από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ!
Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης με τα δύο γκολ, στο 45 με κοντινό πλασέ από την κεφαλιά πάσα του Μέλμπεργκ και το γυριστό του Ντουντού και στο 54 με το εκπληκτικό εναέριο τελείωμα στη μαγική σέντρα του Ζαϊρί. Ο Μαροκινός ήταν σε απόδοση ο κορυφαίος της ομάδας του, έκανε ό,τι ήθελε τους πλάγιους μπακ του ΠΑΟ και ήταν σε πολλά σημεία του αγώνα απολαυστικός. Μαζί με τους βράχους Μέλμπεργκ και Νικοπολίδη οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε για να αιφνιδιάσει, αλλά ο ΠΑΟ ήταν αυτός που συνήλθε γρήγορα, κέρδισε το κέντρο και έκανε τις καλύτερες φάσεις του πρώτου μέρος, κυρίως με μακρινά σουτ από τον Σισέ, τον Σαλπιγγίδη και τον Βύντρα τα οποία εξουδετερώθηκαν από τον Νικοπολίδη.
Με το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και ήταν αδύνατο να χάσει αυτό το ματς με την εξέδρα να κοχλάζει. Μετά το 2-0, ο Τεν Κάτε ρίσκαρε και έβαλε Λέτο και Νίνη βγάζοντας τον Σιμάο κι ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να σκοράρει κι άλλα τέρματα, αλλά Όσκαρ, Μήτρογλου, Ντουντού και Πάντος δεν βρήκαν στόχο σε κλασσικές ευκαιρίες.
Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Τάσος Κάκος που έβγαλε σχετικά εύκολα το ντέρμπι. Χαρίστηκε λίγο σε κάποιες περιπτώσεις για κάρτες στο δεύτερο ημίχρονο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (63 Ντομί), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (28 Αβρ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Ντουντού, Όσκαρ, Ζαιρί, Λεονάρντο (69 Πάντος), Μήτρογλου
ΠΑΟ: Τζόρβας, Σειταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (63 Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (75 Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ (55 Λέτο), Σισέ.(nooz.gr
)

Δεν υπάρχουν σχόλια: