Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ - Το αρνητικό αποτέλεσμα για την Ντόρα;


ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2009


Δέν ξέρω ποιές ήταν οι προβλέψεις του Επιτελείου της Ντόρας αλλά και της ίδιας για το αποτέλεσμα , αλλά για εμάς ,που μιλάμε και συναναστρεφόμαστε με τους οπαδούς της ΝΔ και ακούμε τον καημό τους, είτε απο δημοσιογραφική περιέργεια , είτε ώς άνθρωποι καθημερινοί που  ζούμε και συζητάμε μαζί τους, ήταν αναμενόμενο...

Ηταν αναμενόμενο, διότι η Ντόρα Μπακογιάννη, τη στιγμή που δέν αφουγκράστηκε τη θέληση του απλού ψηφοφόρου της ΝΔ, του ψηφοφόρου που ψήφισε ΝΔ τις πρόσφατες εκλογές, άρα ανήκει στο σταθερό κορμό της ΝΔ, θα είχε πρόβλημα να εκλεγεί, όσοι μηχανισμοί και άν υπήρχαν συντεταγμένοι μαζί της, όσο και άν ήλπιζε στις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής.
Ηταν αναμενόμενο, διότι ακολούθησε λαθεμένη τακτική, στην διαδικασία εκλογής όχι απο τη βάση αλλά απο το συνέδριο, γιατί θεωρήθηκε απο πολλούς (άσχετα άν είναι ή όχι αλήθεια) ότι στην αναμπουμπούλα και κάτω απο τη θλίψη της ήττας των Νεοδημοκρατών, προσπάθησε βιαστικά να "αρπάξει" την αρχηγία και με τις ευλογίες του Κώστα Καραμανλή.
Ηταν αναμενόμενο, διότι η φρασεολογία για μεγάλη παράταξη, που να εκτείνεται απο τις παρυφές της δεξιάς έως και το κέντρο, δέν θα μπορούσε να πείσει τους Νεοδημοκράτες, πρώτον γιατί γνωρίζουν ότι το κέντρο της "αποστασίας" δέν θα το προσέλκυε η κόρη του "αποστάτη" του παραδοσιακού κέντρου, άρα προσέλκυση ψηφοφόρων απο το κέντρο, ουδείς παραδοσιακός δεξιός πίστεψε ότι θα υπάρξει...
Ηταν αναμενόμενο, γιατί ο κορμός των παραδοσιακών δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, πίστεψε ότι η τυχόν εκλογή της Ντόρας, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Καραταζαφέρη, με το ΛΑΟΣ να καρπούται τους αντιδρούντες, αφού πιστεύουν ότι η συγγένεια των δύο κομμάτων είναι δεδομένη.
Ηταν αναμενόμενο, διότι η Ντόρα στήριξε την πολιτική του Κώστα Καραμανλή (ώς είχε υποχρέωση απέναντί του για "πολλούς λόγους") χωρίς να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα, τα σκάνδαλα, τα goldenboys,τις συμπεριφορές των παρατρεχάμενων και των κουμπάρων, άσχετα άν '"αργά προσπάθησε να αλλάξει επικοινωνιακή τακτική, κατηγορώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή.. της οποίας ήταν προεξέχων στέλεχος.
Ηταν αναμενόμενο,γιατί έκανε το λάθος 40 μέρες μετά τις εκλογές να ασκήσει έντονη κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς καθόλου αυτοκριτική και ήτνα ναμενόμενο να εισπράξει "πιέσεις" δημοσιογράφων, όπως ο Παύλος Τσίμας, που της είπε ούτε λίγο ούτε πολύ "ότι είναι άκομψο "ο καπετάνιος που βουλιάζει το καράβι" (δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ), είναι αδιανόητο να τα βάζει "με το σωστικό συνεργείο" (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ), γιατί δέν έσψσε ακόμη το καράβι...

Ηταν αναμενόμενο, διότι η οικογενειοκρατία στην Νέα Δημοκρατία, έχει αποδειχτεί ότι είναι παρωχημένης εποχής.
Ηταν αναμενόμενο, γιατί ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει πιά πολιτικοποιηθεί, παίρνοντας παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ και απαίτησε το σεβασμό των υποψηφίων. Σε αυτό δέν έπεισε η Ντόρα.
Ηταν αναμενόμενο, γιατί και η Ντόρα ώς πρωτοκλασάτος στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή, είχε τεράστιες ευθύνες, θεωρήθηκε δέ και ένας εκ των συνομιλούντων με τον Κώστα Καραμανλή για τα σοβαρά θέματα , όπως οι πρόωρες εκλογές..και σαφώς το χρεώθηκε.
Ηταν αναμενόμενο, γιατί οι υποστηρικτές της, ξέφυγαν του μέτρου και απο τις πρέπουσες αντιδράσεις και κυοφορούσαν απόψεις του στύλ, "εμείς δέν μένουμε..."
Ηταν  αναμενόμενο, γιατί η Ντόρα δέν μπόρεσε να πείσει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφισάντων Νεοδημοκρατών, που αποτελεί η νεολαία..
Ηταν αναμενόμενο, διότι ενώ δέν είχε αναλύσει τη δυναμική των blogs, καταφέρθηκε εναντίνο τους και τα δημοσιεύματα εναντίνο της ήταν εκατοντάδες, παραγνώρισε δέ και δέν έλαβε υπόψιν της ότι το διαδίκτυο αποτελεί το μέσο επαφής της νέας γεννιάς και απο εκεί αντλεί την ενημέρωσή της...και μέσω αυοτύ εκφράζεται, ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία.. και δέν έιναι το διαδίκτυο, ούτε "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και συμφέροντα που "δήθεν" την πολεμούσαν

Ηταν αναμενόμενο, διότι η Ντόρα δέν έπεισε για την εκλογιμότητά της και για την προοπτική δυναμικής αντιμετώπισης του Γιώργου Παπανδρέου...
Δυστυχώς για εκείνη ήταν αναμενόμενο.... (συντάκτης του ΚΡΑΧΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: