Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Με την ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε η Αν.Διαμαντούλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η σύνδεση της δημόσιας πολιτικής με την παιδεία και τις ανάγκες της κοινωνίας είναι ανάγκη, συμφώνησαν σε συνάντησή τους η υπουργός Παιδείας και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Προαναγγελία για εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων
Με την ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε η Αν.Διαμαντούλου

Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, όπου τέθηκε επί τάπητος η σύσταση εθνικού συστήματος πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.

Η κα Διαμαντοπούλου στο τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι «συζητήθηκε ο εξαιρετικής σημασίας νέος ρόλος του υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια διοίκηση της χώρας, η οποία χρειάζεται συνεχή εκπαιδευτική επιμόρφωση, αναβάθμιση και .....επαγγελματικά δικαιώματα».
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, συμφώνησε σε ένα εθνικό σύστημα πιστοποίησης, αξιολόγησης, ένα σύστημα που θα είναι ο εθνικός φορέας επαγγελματικής κατάρτισης.
Είπε χαρακτηριστικά: «ναι στη σύνδεση της δημόσιας πολιτικής με την παιδεία και τις ανάγκες της κοινωνίας».
Ο κ. Παπασπύρου ερωτώμενος για τις επιλογές της κυβέρνησης για το καθεστώς των Stage και των συμβασιούχων τόνισε: «Ορθά τερματίζεται και το ίδιο πρέπει να γίνει και στον ιδιωτικό τομέα, αφού δεν υπάρχουν συστήματα αξιολόγησης και ελέγχου, διότι η εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα είναι σε πιο ακραία μορφή».
Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά και όχι δικαστικά και να πει η κυβέρνηση δημοσίως πόσοι και πώς απασχολούνται. Τέλος, πρόσθεσε ότι πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω του ΑΣΕΠ.(ΕΘΝΟΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: