Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Έκρηξη βόμβας στο σπίτι της Μαριέττας Γιαννάκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε έξω από το σπίτι της ευρωβουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δεμερτζή 10 στα Πατήσια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη ήταν μικρής...... ισχύος και προκάλεσε μόνο ζημιές στην τζαμαρία της εισόδου και σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Η βομβιστική επίθεση γίνεται δύο ημέρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.
Ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η κ. Γιαννάκου και εξερράγη στις 04.32.
Προειδοποιητικό ηλεφώνημα

Οι δράστες προειδοποίησαν για την ενέργειά τους. Άντρας τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και τον «Alter» και ανέφερε ότι σε είκοσι λεπτά θα εκραγεί η βόμβα.

«Θα σκάσει σε είκοσι λεπτά μηχανισμός, Δεμερτζή 10 στης Μαριέττας Γιαννάκου. Δεν είναι φάρσα», ήταν τα λόγια του.
Αμέσως, περιπολικά απέκλεισαν την περιοχή. Πράγματι, ύστερα από είκοσι λεπτά εξερράγη η βόμβα.
«Δεν είναι φάρσα»

Στο σημείο πήγαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού και τυχόν άλλα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Η φράση «δεν είναι φάρσα», την οποία χρησιμοποίησε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα παραπέμπει στον Επαναστατικό Αγώνα. Τα μέλη του την ανέφεραν σε προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις τους.
Η συγκεκριμένη οργάνωση τοποθετεί βόμβες μεγάλης ισχύος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η σημερινή έκρηξη ήταν μικρής ισχύος. Πιθανόν η συνδεσμολογία της βόμβας να δώσει μια πρώτη απάντηση για την ταυτότητα της οργάνωσης.
Πάντως, από την αστυνομία έχει διατυπωθεί η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και η πιθανότητα να δρουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ίδια άτομα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ονομασίες. (ΝΕΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: