Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Περάστε κόσμε


PERASTE_KOSME
Ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα, η 1η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, η οποία διοργανώνεται από το ΕΒΕ Πιερίας, τον Εμπορικό Σύλλογο τον ΟΕΒΕΠ, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Κατερίνης, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.
Οι διοργανωτές, φιλοδοξούν ότι οι έκθεση θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην αγορά της Πιερίας, η οποία γνωρίζει τη δική της ύφεση, αφού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την Ελληνική οικονομία και όχι. Όλα είναι έτοιμα και το μόνο που απομένει για να επιβεβαιώσει την ορθότητα του ρίσκου μιας τέτοιας διοργάνωσης, ο τελικός αριθμός των επισκεπτών της.
1o_THEMA_-_EKTHESI_FLYERΓια περισσότερο από έναν μήνα, οι διοργανωτές επιδόθηκαν σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν την Έκθεση. «Αν είχαμε ξεκινήσει την προετοιμασία ένα μήνα πιο πριν, θα είχαμε να διαθέσουμε και περισσότερο χώρο σε επιπλέον εκθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με το δήμαρχο Κατερίνης, τον αντινομάρχη κ. Μπουρονίκο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΠ.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου χαρακτήρισε δύσκολη την προσπάθεια, η οποία φαίνεται να αποδίδει αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών, εξαιτίας της συλλογικής δουλειάς και συνεργασίας των φορέων της Πιερίας.
Ο αριθμός των εκθετών (ο οποίος έφτασε τους 80) είναι εντυπωσιακός είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, συμπληρώνοντας ότι «η μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών για την Έκθεση, μεγαλώνει τις ευθύνες μας».
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, εξέφρασε την ....πεποίθηση ότι η καρδιά της Πιερικής οικονομίας θα χτυπάει στην Έκθεση, ενώ ευχαρίστησε τους εκθέτες οι οποίοι συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση σε μια δύσκολη περίοδο.
Αναφερόμενος στον αριθμό των επισκεπτών που θα περάσει από την έκθεση, είπε ότι θα είναι ευχαριστημένος αν υπερβεί τους 20 χιλιάδες.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, ρωτήθηκε και για το εάν έφτασε η ώρα για τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου, δηλώνοντας ότι είναι κάτι που ενδιαφέρει το ΕΒΕ και πως στο επόμενο συμβούλιο θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου συμπλήρωσε ότι το ΕΒΕ διεκδικεί κλαδικές εκθέσεις από τη ΔΕΘ, σημειώνοντας πάντως ότι ο χώρος της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης μπορεί να έχει όλες τις προδιαγραφές, «αλλά είναι για συγκεκριμένες δράσεις».
«Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες που έχουν στόχο την τόνωση της αγοράς», ανέφερε ο Κώστας Ρέχας, συμπληρώνοντας πάντως ότι η έκθεση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, έκανε λόγο για μια απαραίτητη διοργάνωση, η οποία γίνεται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Ο κ. Ρέχας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη έκθεση θα είναι ακόμη καλύτερη.
«Θέλουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας και να τα κάνουμε γνωστά και στο νομό μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ. Ο κ. Εξίζογλου, συμπλήρωσε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν πίστη σε τέτοιους θεσμούς, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.
«Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία η οποία μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες της περιοχής μας», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στο χαμηλό κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες, λέγοντας ότι είναι «υποπολλαπλάσιο από άλλες φορές», ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την πρωτοβουλία του ΕΒΕ και των άλλων παραγωγικών φορέων του νομού μας.
«Αγκαλιάζουμε κάθε προσπάθεια που είναι στην κατεύθυνση της προώθησης των τοπικών προϊόντων μας», ανέφερε ο αντινομάρχης κ. Μπουρονίκος, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του νομάρχη ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. Ο αντινομάρχης Πιερίας, απηύθυνε κάλεσμα στους Πιεριείς, να επισκεφθούν την έκθεση, να γνωρίσουν την τοπική παραγωγή και να επιβραβεύσουν μια σημαντική συλλογική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: