Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ψάχνοντας το έλλειμμα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009
Το πραγματικό έλλειμμα αναζητά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας
Ψάχνοντας
το έλλειμμα
Ανεξάρτητη επιτροπή συστήνουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΤτΕ προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ιδίως το ακριβές ύψος του ελλείμματος.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση του Γ.Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο. Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε αρκετά απρόοπτα, αφού ξεκίνησε στο γραφείο του υπουργού, όμως, διακόπηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.
Οι Γ.Παπακωνσταντίνου και Γ.Προβόπουλος μετέβησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο και λίγο μετά τις 3 ο υπουργός επέστρεψε στο γραφείο του για να κάνει δηλώσεις.
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για διαφάνεια στη Δημόσια διοίκηση, αλλά και στο θέμα των δημόσιων οικονομικών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι λόγω της διαφοράς στο ύψος του ελλείμματος, βάσει των στοιχείων της προηγούμενης κυβέρνησης, αποφασίστηκε με την ΤτΕ η σύσταση ανεξάρτησης επιτροπής, η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα της ....ελληνικής οικονομίας.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΟΒΕ, του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και του ΚΕΠΕ, ενώ θα ζητηθεί και εκπρόσωπος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το έργο της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι δεν πρόκειται για απογραφή, γιατί τότε άλλαξαν οι κανόνες, ενώ τώρα δεν αλλάζουν.
Αναφερόμενος εξάλλου, στα θέματα προϋπολογισμού είπε ότι το προσχέδιό του θα κατατεθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ενώ μέσα σε μια βδομάδα μια δέκα ημέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αυτονομία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).
Για το θέμα της πλήρωσης των θέσεων των γενικών γραμματέων στο υπουργείο είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πέντε γγ και των τριών ειδικών γραμματέων την προσεχή Δευτέρα.

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: